

Der var trængsel på IBA Erhvervsakademi Kolding, da et stort hold interesserede fik præsenteret uddannelsen til bæredygtighedskoordinator. Ikke færre end 60 ledige akademikere og 33 virksomheder var torsdag mødt frem for at høre, hvordan de kan få glæde af uddannelsen.
33 virksomheder var mødt frem på IBA for at få skabt kontakt til en kommende bæredygtighedskoordinator. Blandt de interesserede virksomheder var også IBA selv, så derfor stod uddannelsescheferne Allan Klein Mikkelsen og Lone Hermann klar ved en stand, da der var speedsamtaler med de 60 kandidater.
Det 10 uger lange forløb består af både teori og praksis. Undervisningen på IBA mikses nemlig med en dagligdag ude i praktikvirksomhederne, hvor bæredygtighedskoordinatorerne hjælper med opgaver som klimaregnskaber og ESG-rapportering.
Det er anden gang, IBA uddanner et hold bæredygtighedskoordinatorer. Og det første hold har vist sig at være en succes. Af de 26 deltagere er 17 kommet i job, mens andre har valgt at forsøge sig som selvstændige. Enkelte er kommet i job via ordningen vækstpilot.
– Vi er meget tilfredse med, at det er gået så godt allerede på det første hold. Det bekræfter os i, at der er et stort behov ude hos virksomhederne, når det gælder arbejdet i det daglige med bæredygtighed, siger virksomhedskonsulent Connie Brinch.
– Og så glæder vi os selvfølgelig over, at projektet er med til at give de ledige kandidater et løft, så de med nye kompetencer kan gå direkte ud og skabe værdi i virksomhederne, tilføjer kollegaen Mette Hegner.
Connie og Mette er begge tovholdere på projektet, som er udviklet hos Job 7, der er et samarbejde mellem de 7 jobcentre i Trekantområdet.
De to tovholdere, Mette Hegner og Connie Brinch, glæder sig over den stigende interesse for projektet. Det gælder både blandt virksomheder og kommende bæredygtighedskoordinatorer.
Og hvis man spørger Martin Nielsen, så har Job 7 ramt plet med sit initiativ. Han er økonomichef hos vognmandsfirmaet P. Fournaise, som er en af de deltagende virksomheder fra 1. runde.
– Uddannelsen er virkelig god. Og der er ekstremt stort behov for den ude i virksomhederne, for vi har alle sammen brug at kunne dokumentere, hvordan vores produktion påvirker omgivelserne, siger Martin Nielsen.
P. Fournaise var blandt de første, som ansatte en bæredygtighedskoordinator gennem Job 7-projektet, og hun er stadig ansat i virksomheden. Hendes kerneopgave er at indsamle, systematisere og bearbejde data.
– Som transportvirksomhed har vi rigtig mange data, som skal indsamles. Det gælder for eksempel vores brug af diesel og udledning af CO2. Det er data, som vi selv har brug for – både til dokumentation og når vi byder på en ordre. Og i mange tilfælde skal vi også give data videre til vores kunder og samarbejdspartnere, fordi de skal skrive oplysningerne i deres egne ESG-regnskaber, siger økonomichefen.
Job7 har udviklet et opkvalificeringsprojekt for ledige akademikere. Her får de kompetencer, så de kan hjælpe virksomheder med at få udarbejdet ESG-rapportering og klimaregnskab.
I takt med at kravene til ESG-rapportering og klimaregnskab stiger og bliver efterspurgt af samarbejdspartnere, så stiger efterspørgslen på disse kompetencer.
I løbet af projektet opnår de ledige to akademifag – ESG-rapportering og Klimaregnskab. Forløbet varer i alt 10 uger. Undervejs arbejder deltagerne i 4 uger hos en casevirksomhed. Projektet gennemføres i samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding, som står for den teoretiske del af uddannelsen.
Vil du ha´mere viden?