

– Jeg vil gerne have, at vi får en grøn profil i firmaet, og derfor tager jeg akademifaget Solceller.
Sådan lyder det fra Jesper Mikkelsen, der er indehaver af Givskud El, hvor der er 10 mand ansat.
Firmaet arbejder med alt fra landbrug og erhverv til nybyggeri og renoveringer – og så er Løveparken i Givskud også på kundelisten.
Få kendskab til, hvordan en solcelle er opbygget og virker samt om strøm som bæredygtig, grøn energi på akademifaget Solcelleanlæg.
– Vi installerer allerede en del varmepumper, og der skal man jo have uddannelsen for at blive VE-godkendt, så der kan udløses tilskud, forklarer han.
– Men jeg synes faktisk også, man burde have uddannelsen for at kunne installere solceller lovligt. Det bliver forhåbentligt et krav med tiden.
Solceller installerer Givskud El primært på nybyggeri, fordi det er nødvendigt for at kunne holde byggeriets energiklasse lav.
– Med de store vinduespartier i moderne huse ville det kræve alt for tykke mure til isolering, hvis huset skal holdes i en lav energiklasse uden solceller. Mange moderne huse har fladt tag, og derfor kan man ikke se solcellerne.
Jesper Mikkelsen husker årene omkring 2012, da solceller på grund af den såkaldte ”Netto Måler Ordning” var noget, forbrugerne ligefrem kunne tjene penge på at investere i.
– Sådan er det ikke i dag. Nu skal man vælge solceller for at spare, ikke for at tjene.
Alligevel tror den erfarne installatør på solcellerne:
– Når vi skal have flere varmepumper og el-biler, så får vi brug for mere el. Det kan solcellerne levere.
Akademifaget Solceller udbydes i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding og Solar School Danmark:
– Jeg har taget alle mine uddannelse ved Solar, så derfor var jeg sådan set ikke i tvivl om, at jeg også skulle tage dette fag her. Jeg har fået ny viden om solcelletyper, og om hvordan man beregner anlæggets størrelse, siger Jesper Mikkelsen.
Faget Solcelleanlæg er en del af Akademiuddannelse i Energiteknologi.
Vil du ha´mere viden?