

Hvordan kan jeg bruge AI til noget nyttigt i min hverdag? Dét spørgsmål er der rigtig mange, som stiller sig. Og akademifaget ”Anvendelse af kunstig intelligens” har som ambition at give et godt svar.
Den konkrete årsag er naturligvis, at med lanceringen af ChatGPT er kunstig intelligens rykket indenfor på samtlige landets arbejdspladser.
– Uddannelsen har givet mig ekstra power til at dykke to skridt dybere ned i, hvad vi kan bruge AI-teknologien til i vores virksomhed, siger Morten Gyldendal Pinsker.
Det gælder også hos AS3 Work & Care, hvor Morten Gyldendal Pinsker er ansat. Han er en af de allerførste studerende på faget, som IBA Erhvervsakademi Kolding igen har på programmet i marts-april. Hans virksomhed samarbejder med forsikrings- og pensionsselskaber. Målet er at hjælpe folk med fysiske eller psykiske udfordringer, så de forbliver i job – eller kan vende tilbage til det.
Og Morten kom hjem fra ”Anvendelse af kunstig intelligens” med flere brugbare ideer, som hans virksomhed har taget imod med åbne arme. Ja, faktisk er han avanceret til en stilling som leder af den digitale innovation hos AS3 Work & Care.
– AI-uddannelsen hos IBA har sin del af fortjenesten for mit nye job. Uddannelsen har givet mig indsigt på et helt andet plan om kunstig intelligens og de muligheder, som teknologien rummer. For det er jo ikke nok at være fascineret af AI – man skal også kunne omsætte teknologien til en brugbar forretning, siger Morten.
Han har altid interesseret sig for IT og den nyeste teknologi. I flere år har han arbejdet med digital udvikling, så det var nærliggende at tilmelde sig ”Anvendelse af kunstig intelligens” på IBA.
– Jeg har altid haft interesse for den digitale udvikling. Lanceringen af internettet og de sociale medier var vildt, men jeg tror, at AI kommer til at transformere samfundet endnu mere – og hurtigere, siger Morten Gyldendal Pinsker.
På uddannelsen udviklede han sit eget projekt. Og med hjælp fra AI har Morten fremstillet en algoritme, der er i stand til at kombinere en meget lang række faktorer, som har betydning for helbredet. Med AI’s enorme computerkraft kan man se mønstre, som ellers ville være uoverskuelige. Den nye viden betyder, at firmaet langt tidligere kan sætte ind med en målrettet, forebyggende indsats.
– Jo før vi kan identificere risikofaktorerne hos folk, jo hurtigere kan vi også byde ind med den rigtige indsats. Så det er altså et helt konkret værktøj, vi nu har udviklet på baggrund af de metoder, jeg har lært på uddannelsen hos IBA, forklarer Morten.
Han er i det hele taget begejstret for undervisningen – og mødet med de andre deltagere – på ”Anvendelse af kunstig intelligens”. Han synes, det har været inspirerende at kombinere fagets teori med den praktiske hverdag, holddeltagerne kommer fra:
– Vores underviser, Jesper Outzen, er rigtig god til at forklarer, hvad perspektivet er, når det gælder AI. Og jeg er sikker på, at hele holdet fik en større forståelse for, hvordan man kan gå hjem og bruge teknologien til at forbedre sin forretning, siger han.
Morten tilføjer, at hans firma slet ikke er færdig med at udtømme mulighederne i AI. Nærmere tværtimod. Han har allerede en liste med projekter, som AI skal hjælpe ham med at gennemføre.
– Kunstig intelligens er et kvantespring for alle. Jeg tvivler på, at vi helt har forstået rækkevidden endnu, men kunstig intelligens kommer til at forandre måden, som vi arbejder på. Og det gælder ikke bare i vores virksomhed – men over alt i samfundet.
Vil du ha´mere viden?