Akademiuddannelse i HR

HR i praksis

Ansøgningsfrist
04.08.2025
ECTS
10 ECTS
Eksamen
uge 39

 

Billede af en studerende med fingeren i vejret, og en glad lærer.

I faget HR i praksis får du viden om og kompetencer til at løse en lang række af HR-opgaver. Faget beskæftiger sig med tiltrækning, fastholdelse, udvikling og afvikling af medarbejdere og sætter fokus på HR´s rolle i virksomheden og samarbejdet med linjeledelsen om løsning af HR-opgaver. Du får også viden om centrale udviklingstendenser på arbejdsmarkedet og om, hvilken betydning de har for din virksomhed.

Læs HR i praksis som del af akademiuddannelsen i HR – eller som selvstændigt fag.

Denne tilmelding er for dig, der er i job. Se tilmelding for ledige

 

Hvad lærer du på faget HR i praksis?

På faget HR i praksis lærer du, hvordan Human Resources (HR) fungerer i en praktisk kontekst, og hvordan HR-strategier kan implementeres for at skabe værdi for organisationen. Her er en uddybning af de centrale emner, du vil lære om i løbet af undervisningen:

 

  • HR-opgaver:
    Her får du indsigt i de daglige opgaver og funktioner, som HR-afdelingen har og udfører. Det kan bl.a. være administration af medarbejderkontrakter, arbejdstid, lønforhold, personalegoder, sygefravær og overholdelse af arbejdsmarkedslovgivningen.
  • HR-roller:
    Her lærer du, hvordan HR fungerer som strategisk partner, forandringsagent, administrativ ekspert og medarbejderens fortaler. Det er vigtigt at forstå, hvordan disse roller hænger sammen.
  • Employer branding og rekruttering:
    Employer branding handler om at skabe og opretholde et positivt billede af virksomheden som arbejdsplads. Du lærer, hvordan du tiltrækker talentfulde medarbejdere gennem stærk branding, og hvordan rekrutteringsprocessen kan designes for at finde de rette kandidater.
  • Motivation og fastholdelse:
    Motivation og fastholdelse handler om, hvordan du holder dine medarbejdere engagerede og motiverede til at blive i virksomheden. Du lærer om forskellige motivationsmodeller og strategier for medarbejderengagement, hvordan man skaber et godt arbejdsmiljø, og hvilke tiltag der kan sikre, at dygtige medarbejdere bliver i virksomheden på lang sigt.
  • Læring og kompetenceudvikling:
    Kompetenceudvikling handler om at sikre, at medarbejderne har de nødvendige færdigheder og viden for at kunne udføre deres arbejde og udvikle sig.
  • Senioraktiviteter og fratrædelser:
    Her lærer du hvordan virksomheder håndterer medarbejdere, der nærmer sig pensionsalderen, eller som skal forlade virksomheden af andre årsager.

 

Få mere værdi ud af din HR-viden

At kunne identificere HR-behov i en virksomhed er afgørende for at sikre, at organisationen har de rette ressourcer og strukturer til at opfylde både dens kortsigtede og langsigtede mål.

Ved at deltage på dette fag lærer du at identificere de HR-behov, som din virksomhed har, og vælge de relevante HR-løsninger. Du vil også få redskaber til at samarbejde med ledelsen og formidle HR-løsninger på en effektiv måde.

 

Læser du HR i praksis giver det værdi for din arbejdsgiver

Når en medarbejder læser HR i praksis, får arbejdsgiveren en mere kvalificeret medarbejder, der kan bidrage til at nå virksomhedens mål gennem en række værdiskabende HR-initiativer. Ved at forstå de centrale HR-processer og have indsigt i både strategisk og praktisk HR-arbejde, kan medarbejderen hjælpe virksomheden med at tiltrække, fastholde, udvikle og afvikle medarbejdere.

På studiet vil du også lære at arbejde godt sammen med andre og dermed skabe værdi for din arbejdsgiver ved at bruge HR-værktøjer og generelt blive bedre til dit arbejde.

 

Hvem kan læse HR i praksis?

Faget henvender sig til HR-assistenter, HR-medarbejdere og andre med HR-relaterede opgaver, der ønsker at udvikle sig og skabe mere værdi inden for HR-feltet. Det kan også være relevant for dig, der har interesse i at arbejde med HR i fremtiden.

- Vidste du, at rigtig mange, som søger efter- eller videreuddannelse her på IBA, har mulighed for at få økonomisk hjælp til at betale for deres uddannelse? Måske gælder det også for dig.

Billede af Gitte Valentin Sørensen

Praktisk information

HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Få mere information

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Karrieremøde & uddannelsesplan

Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for dit fag? Eller har du lyst til et brancheskifte, jobskifte eller en helt ny karriere?

Et uforpligtende karrieremøde kan være det rigtige for dig.

Læs mere om karrieremøde

Realkompetencevurdering mellem underviser og studerende på IBA

 

Realkompetence-vurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Og er du interesseret i at komme i gang med en efteruddannelse på akademi- eller diplomniveau?

Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering (RKV).

Hør om dine muligheder for merit her

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Økonomisk tilskud til efteruddannelse

Mange har mulighed for at søge tilskud til deres efteruddannelse via OmstillingsfondenKompetencefondeStatens Voksen Uddannelsesstøtte og Tryghedspuljen.

Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger, så du ikke risikerer at overse muligheden.

Læs mere om dine muligheder her

Karina Vesterager

 

Skræddersyede uddannelser til virksomheder

Få et specialdesignet uddannelsesforløb for hele virksomheden eller et uddannelsesforløb til den enkelte medarbejder.

Vi tilretter det, så det passer bedst muligt ind i jeres hverdag og jeres forudsætninger.

Få et stræddersyet forløb

Billede af Morten Kier

 

Eksamensangst? Der er hjælp at hente

Du er ikke alene. Der er en del voksne studerende, som frygter eksamen.

Men der er hjælp at hente, og derfor hjælper Morten Kier studerende på efteruddannelserne med at overkomme angsten.

Læs mere om eksamensangst her

Kontakt og information


Profilbillede af Charlotte Bøgel Hald
Charlotte Bøgel Hald
cban@iba.dk
+45 72 11 82 62
Uddannelseskoordinator
Foto af Gitte Valentin
Gitte Valentin Sørensen
gvs@iba.dk
+45 72 11 82 63
Uddannelseskoordinator og administrativ leder
Studievejleder - efteruddannelse
Foto af Lene Albæk Jensen
Lene Albæk Jensen
laje@iba.dk
+45 72 11 82 89
Uddannelseskoordinator

Uddannelseschef


Foto af Lone Hermann
Lone Hermann
loh@iba.dk
+45 24 29 70 26
Uddannelseschef

Vil du ha´mere viden?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Interesser
*Feltet er påkrævet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra IBA Erhvervsakademi Kolding accepterer du, at vi indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om dig. Læs hvordan vi behandler dine oplysninger.
Jeg er ikke en robot

Billede af Christian Veng og kollega