Akademiuddannelse i Innovation, produkt og produktion

Projektledelse (IPP)

Ansøgningsfrist
14.04.2025
ECTS
10 ECTS
Eksamen
uge 24

 

Undervisningssituation, studerende med hånden i vejret. To studerende der får sig en sludder ved kaffemaskinen.

Få styr på alle faser i projektarbejdet, og brug projektlederværktøjerne til at komme sikkert gennem alle aspekter i hele processen.

På akademifaget Projektledelse uddanner du dig i principperne for projektarbejde og projektledelse og bliver i stand til at anvende styringsmodeller og værktøjer i forhold til forskellige projekttyper.

Projektlederuddannelsen tager udgangspunkt i et konkret projekt, hvor du bruger teori og modeller i forhold til projektarbejde i praksis.

Læs faget som del af akademiuddannelse i Innovation, produkt og produktion eller som et selvstændigt fag.

Denne tilmelding er for dig der er i job. Se den for dig, der er ledig

Hvad lærer du i faget om projektledelse?

På akademifaget Projektledelse får du en grundlæggende forståelse for de centrale aspekter af projektledelse og de metoder, der anvendes til at styre projekter effektivt. Du lærer om:

  1. Projektledelse: Du bliver introduceret til de grundlæggende principper og værktøjer inden for projektledelse, herunder hvordan du planlægger, leder og evaluerer projekter. Dette omfatter forståelsen af projektets livscyklus, målfastsættelse, og risikostyring.
  2. Projektstyring: Du lærer, hvordan du kan styre et projekt fra start til slut, herunder hvordan du organiserer arbejdsprocesser, styrer tid, kvalitet og omkostninger samt sikrer, at projektet lever op til de fastsatte mål og krav.
  3. Agile projektformer: Du bliver introduceret til agile metoder, som er fleksible og iterative tilgange til projektledelse. Dette inkluderer  forskellige værktøjer, som hjælper dig med at tilpasse projektet undervejs, reagere hurtigt på ændringer og involvere interessenter mere aktivt i projektforløbet.
  4. Ressourceallokering: Du lærer at allokere ressourcer effektivt, hvilket indebærer at fordele tid, mennesker, og materielle ressourcer på en måde, der sikrer, at projektet kan gennemføres succesfuldt og inden for de opstillede rammer.
  5. Bæredygtighed og projektledelse: Du får indsigt i, hvordan bæredygtighed kan integreres i projektledelse. Dette omfatter overvejelser om miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter, og hvordan projekter kan planlægges og gennemføres med en bæredygtig tilgang, der sikrer langsigtet værdi og ansvarlig brug af ressourcer.
Studerende på efteruddannelse, der har undervisning med deres underviser, Marie Føgh Bierholm

Hvad får du og din arbejdsgiver ud af faget Projektledelse?

Faget projektledelse giver både dig og din arbejdsgiver en række fordele og gevinster.

  • Med et uddannelsesforløb i Projektledelse bliver du godt rustet til projektarbejde på et højt niveau.
  • Du arbejder med projektledelse på et praktisk plan og lærer at holde overblikket og tage højde for alt lige fra ressourcer til netværk og gruppesammensætning samt til de forskellige styringsmodeller og værktøjer.

Hvad får du ud af at faget Projektledelse?

Som individ vil du opnå følgende ved at besidde projektledelseskompetencer:

  • Arbejde praktisk med virksomhedens projekter: Du vil få mulighed for at anvende dine projektledelsesfærdigheder og -metoder i praksis ved at deltage i virksomhedens projekter. Dette giver dig praktisk erfaring og mulighed for at anvende de lærte principper og teknikker i virkelige arbejdssituationer.
  • Udvikle virksomhedens projektkultur: Ved at implementere projektledelsesmetoder og -tilgange bidrager du til at skabe en stærk projektkultur i virksomheden. Dette indebærer at etablere klare mål, strukturerede processer og effektiv kommunikation, der fremmer succesfulde projekter og resultatorienteret arbejde.
  • Styrke virksomhedens effektivitet og praksis: Din viden om projektledelse vil bidrage til at forbedre virksomhedens effektivitet og arbejdspraksis. Du vil være i stand til at identificere og implementere bedste praksis inden for projektledelse, hvilket resulterer i bedre planlægning, styring af ressourcer, risikohåndtering og opnåelse af mål.

 

Hvad får din arbejdsgiver ud af at faget Projektledelse?

Din arbejdsgiver vil også drage fordel af at have medarbejdere med projektledelseskompetencer:

  • Effektiv projektgennemførelse: Ved at have medarbejdere med projektledelsesfærdigheder kan virksomheden forvente mere effektiv gennemførelse af projekter. Dette indebærer bedre planlægning, ressourceallokering, tidsstyring og opnåelse af projektmål inden for de fastsatte rammer.
  • Forbedret kvalitet og resultater: Projektledelsesmetoder og -værktøjer hjælper med at sikre høj kvalitet i projektets leverancer og opnåelse af ønskede resultater. Virksomheden kan forvente bedre projektstyring, opfyldelse af kundebehov og tilfredsstillelse af interessenternes forventninger.
  • Øget konkurrenceevne: Ved at have medarbejdere med projektledelseskompetencer kan virksomheden differentiere sig på markedet. Evnen til at lede og gennemføre projekter effektivt giver virksomheden en konkurrencemæssig fordel og mulighed for at tilbyde innovative løsninger til kunderne.

Samlet set får du som individ mulighed for at udvikle dine projektledelsesfærdigheder og anvende dem i praksis, mens din arbejdsgiver drager fordel af øget effektivitet, forbedret projektkultur og styrkelse af virksomhedens praksis.

 

Hvem henvender faget Projektledelse sig til?

Faget Projektledelse er for dig, der har brug for at være en effektiv projektleder. Du har måske ansvaret for større eller mindre projekter i virksomheden, eller det kan være, at du arbejder med selvstændig rådgivning inden for projektledelse.

Bliv tovholder på fremtidige projekter – i alle brancher

Projektlederfaget ruster dig til arbejde som projektleder – og du bliver klædt på til at bestride jobs, der kræver koordinering af forskellige afdelinger – ikke nødvendigvis “kun” i projekter.

Hvad er god projektledelse?

Helt grundlæggende så handler din rolle som projektleder sig om at have værktøjerne til at få et godt overblik over og kunne styre projektet igennem projektstyringens faser. Det at skabe fremdrift i dit projekt og det at lære at arbejde strategisk med projektet.

De grundlæggende principper for projektledelse inkluderer blandt andet:

  • Overblik over projektets faser: Forståelse af projektets faser, herunder identifikation af behov, planlægning, udførelse og afslutning.
  • Styring af projektets faser: Effektiv styring og opfølgning på hver fase af projektet, herunder fastlæggelse af mål, tidsplan, ressourcer og budget.
  • Skabe fremdrift: Aktivt arbejde med at sikre, at projektet skrider fremad, ved at opretholde en passende hastighed og overvinde forhindringer eller forsinkelser.
  • Strategisk arbejde: Identifikation og anvendelse af strategier og tilgange, der understøtter projektets mål og succes, herunder risikostyring, interessentanalyse og kommunikation.
  • Effektiv kommunikation: Sikring af klar og effektiv kommunikation mellem projektlederen, teammedlemmer, interessenter og andre involverede parter.
  • Ressourcestyring: Planlægning og tildeling af ressourcer, herunder personale, teknologi, finansiering og udstyr, for at opnå projektets mål inden for de givne rammer.
  • Kvalitetsstyring: Sikring af høj kvalitet i projektets leverancer ved at fastsætte og overvåge kvalitetsstandarder samt implementere kvalitetskontrolforanstaltninger.
  • Risikostyring: Identifikation, vurdering og håndtering af risici, der kan påvirke projektets succes, herunder udvikling af risikostyringsplaner og implementering af passende foranstaltninger.
  • Teamledelse: Effektiv ledelse af projektteamet, herunder delegering af opgaver, motivation, konflikthåndtering og fremme af samarbejde og engagement.
  • Kontinuerlig evaluering: Løbende vurdering af projektets fremskridt og resultater for at sikre, at det fortsætter i overensstemmelse med målene og justering af strategier eller planer efter behov.

Disse principper udgør fundamentet for en vellykket projektledelse og bidrager til at sikre, at projektet udføres effektivt, opfylder kravene og opnår de ønskede resultater.

Igennem praksisnære problemstillinger får du igennem forløbet et solidt indblik i alle projektstyringens faser.

Den skriver ikke opgaven for mig. Men den inspirerer mig til at komme videre. Så for mig har Al været en rigtig god studiemakker.

HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Få mere information

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

Book et karrieremøde

Realkompetencevurdering mellem underviser og studerende på IBA

Få en realkompetencevurdering

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

Tilskudsmuligheder til efteruddannelse

Kontakt og information


Profilbillede af Charlotte Bøgel Hald
Charlotte Bøgel Hald
cban@iba.dk
+45 72 11 82 62
Uddannelseskoordinator
Foto af Gitte Valentin
Gitte Valentin Sørensen
gvs@iba.dk
+45 72 11 82 63
Uddannelseskoordinator og administrativ leder
Studievejleder - efteruddannelse
Foto af Lene Albæk Jensen
Lene Albæk Jensen
laje@iba.dk
+45 72 11 82 89
Uddannelseskoordinator

Undervisere


Foto af Lars Jespersen
Lars Jespersen
ljes@iba.dk
+45 24 29 70 31
Markedschef
Niels Lund Andersen
Niels Lund Andersen
nlan@iba.dk
Underviser
Foto af Søren Løvlund Mandsberg
Søren Løvlund Mandsberg
slma@iba.dk
+45 30 10 18 01
Lektor
Foto af Trine Schøler-Eriksen
Trine Schøler-Eriksen
tser@iba.dk
Adjunkt
Læs mere

Uddannelseschef


Foto af Lone Hermann
Lone Hermann
loh@iba.dk
+45 24 29 70 26
Uddannelseschef

Vil du ha´mere viden?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Interesser
*Feltet er påkrævet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra IBA Erhvervsakademi Kolding accepterer du, at vi indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om dig. Læs hvordan vi behandler dine oplysninger.
Jeg er ikke en robot

Billede af Christian Veng og kollega