Akademiuddannelse i Ledelse

Coaching og konflikthåndtering

Ansøgningsfrist
04.08.2025
ECTS
10 ECTS
Eksamen
uge 39

 

Gruppearbejde på efteruddannelsen på IBA Gruppearbejde på efteruddannelsen på IBA

Bliv bedre til at løse konflikter. I faget lærer du at analysere og håndtere konfliktsituationer på både individ-, team- og organisationsniveau. Samtidig bidrager du til at forbedre den interne kommunikation i virksomheden.

Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i ledelse.

Vi arbejder medpraksisnære problemstillinger, der involverer coachingteknikker og konflikthåndteringsværktøjer og du lærer at vælge den rigtige løsningsmodel i forskellige arbejdssituationer.

Du får indsigt i coaching og forskellige coachingteknikker og lærer, hvordan du kan bruge dem til en bedre proces omkring konfliktløsning.

Læs faget som del af akademiuddannelsen i Ledelse eller som selvstændigt fag.

Denne tilmelding er for dig, der er i job. Se den for dig, der er ledig

 

 

Dét lærer du på akademifaget Coaching og konflikthåndtering

På akademifaget „Coaching og konflikthåndtering‟ får du indblik i forskellige emner. Du vil opnå kompetencer inden for coaching, konflikthåndtering og teamudvikling, hvilket vil ruste dig til at arbejde med og håndtere menneskelige relationer og udfordringer i en organisatorisk kontekst.

  • Coaching.
  • Coachingteknikker.
  • Konflikthåndtering og Konfliktløsning.
  • Udvikling af teams og samarbejdsrelationer.
  • De organisatoriske rammer og processerne omkring konfliktsituationerne.

 

Hvorfor er coaching og konflikthåndtering vigtigt?

Tiden er en væsentlig knaphedsfaktor i dagens samfund. Med effektive coachingkompetencer og færdigheder kan der spares tid, som kan bruges til andre værdiskabende aktiviteter, samt sikre bedre kvalitet af de udførte opgaver.

Dit fokus vil specielt være på lederens rolle, hvor du vha. dine coaching-kompetencer er med til at forbedre kommunikationen og dialogen på tværs af afdelinger og niveauer.

 

Skab værdi for din arbejdsgiver

Din viden fra faget Coaching og konflikthåndtering kan være med til at forbedre kommunikationen og skabe et bedre arbejdsklima på din arbejdsplads. Ved at være en effektiv kommunikator kan du opbygge gode relationer, øge samarbejdet og sikre, at budskaber bliver klart og tydeligt formidlet.

Derudover bidrager du til større effektivitet og bedre kvalitet i de udførte opgaver. Ved at være proaktiv og løsningsorienteret kan du identificere måder at optimere arbejdsprocesser og arbejde mere effektivt.

En anden fordel er, at du sparer virksomheden tid og penge ved at håndtere eller helt undgå komplekse konfliktsituationer. Ved at være dygtig til konflikthåndtering kan du hurtigt og enkelt løse konflikter, der opstår i arbejdsmiljøet. Dette reducerer tidsforbruget og de ressourcer, der ellers ville være brugt på at håndtere langvarige og omfattende konflikter.

Gennem forbedret kommunikation, øget effektivitet og evnen til at håndtere konflikter kan du bidrage til en positiv arbejdskultur og levere resultater, der er til gavn for virksomheden.

Kort opsummeret så opnår du disse færdigheder:

  • Du forbedrer kommunikationen og skaber et bedre arbejdsklima i din virksomhed.
  • Du skaber større effektivitet, samt bedre kvalitet i de udførte opgaver.
  • Du sparer virksomheden tid og penge ved hurtigt og enkelt at håndtere eller helt undgå komplekse konfliktsituationer.

 

Hvem henvender Coaching og konflikthåndtering sig til?

Faget er for dig, der er nysgerrig i forhold til at udvikle dine kompetencer inden for coaching og konflikthåndtering. Du kan være leder, der ønsker at opnå en mere optimal kommunikation på arbejdspladsen. Du kan også være teamleder, der har til opgave at få en gruppe til at blive et succesfuldt team.

Hvad indebærer coaching og konflikthåndtering?

Coaching og konflikthåndtering er to separate områder, men begge spiller en vigtig rolle i at håndtere menneskelige relationer og udfordringer i en organisatorisk kontekst.

Både coaching og konflikthåndtering kan være værdifulde redskaber i arbejdsmiljøet. Coaching kan hjælpe med at udvikle medarbejdernes potentiale, øge deres præstation og trivsel, samt bidrage til deres karriereudvikling. Konflikthåndtering hjælper med at forebygge og løse konflikter, forbedre samarbejdet og skabe et positivt arbejdsmiljø, hvor medarbejdere kan trives og yde deres bedste.

Begge discipliner kræver færdigheder som kommunikation, lytning, empati, problemløsning og konflikthåndteringsteknikker. Ved at kombinere coaching og konflikthåndtering kan man opnå et effektivt værktøjssæt til at støtte medarbejderes udvikling og sikre et sundt arbejdsmiljø præget af samarbejde og produktivitet.

Konflikthåndtering

Konflikthåndtering handler om at identificere, analysere og håndtere konflikter i en organisation eller mellem mennesker. Det indebærer at forstå årsagerne til konflikten, identificere de involverede parter, lytte til deres perspektiver og finde måder at løse konflikten på en konstruktiv måde. Konflikthåndtering kan involvere at facilitere dialog, opnå forståelse og finde fælles løsninger, der opfylder behovene hos alle parter. Målet er at minimere de negative konsekvenser af konflikten og skabe et harmonisk og produktivt arbejdsmiljø.

Coaching

Coaching er en proces, hvor en coach (eller træner) arbejder sammen med en klient for at hjælpe klienten med at nå sine mål, udvikle sit potentiale og forbedre sin præstation. Coaching fokuserer på at stille spørgsmål, lytte aktivt, udfordre tanker og antagelser samt støtte klienten i at identificere og træffe handlinger, der fører til personlig og faglig vækst. En coach skaber en støttende og tillidsfuld relation, hvor klienten kan reflektere, opdage indsigt og træffe beslutninger.

- Det driver mig fremad, at jeg kan relatere undervisningen til min egen hverdag.

- I bund og grund handler det om, at på en arbejdsplads skal vi samarbejde om at nå et godt resultat. Og jeg nyder, når andre går glad på arbejde med et smil på læben. Så er jeg lykkedes i mit job som leder.

- Helt konkret kan jeg se, at jeg bruger gennemsnitligt 60 færre timer på en 16 ugers vagtplan, end mine kolleger gør.

Praktisk information

HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Få mere information

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

Book et karrieremøde

Realkompetencevurdering mellem underviser og studerende på IBA

Få en realkompetencevurdering

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

Tilskudsmuligheder til efteruddannelse

Kontakt og information


Profilbillede af Charlotte Bøgel Hald
Charlotte Bøgel Hald
cban@iba.dk
+45 72 11 82 62
Uddannelseskoordinator
Foto af Gitte Valentin
Gitte Valentin Sørensen
gvs@iba.dk
+45 72 11 82 63
Uddannelseskoordinator og administrativ leder
Studievejleder - efteruddannelse

Undervisere


Foto af Martha Voss
Martha Voss
mhvo@iba.dk
Underviser
Foto af Michael Hedegaard
Michael Hedegaard
mihe@iba.dk
+45 25 28 42 04
Lektor
Foto af Thomas Gerstrøm
Thomas Gerstrøm
thge@iba.dk
Adjunkt

Uddannelseschef


Foto af Lone Hermann
Lone Hermann
loh@iba.dk
+45 24 29 70 26
Uddannelseschef

Vil du ha´mere viden?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Interesser
*Feltet er påkrævet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra IBA Erhvervsakademi Kolding accepterer du, at vi indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om dig. Læs hvordan vi behandler dine oplysninger.
Jeg er ikke en robot

Billede af Christian Veng og kollega