Diplomuddannelse i Ledelse

Strategisk ledelse

Ansøgningsfrist
01.08.2025
ECTS
5 ECTS
Eksamen
den 10. oktober 2025

 

Studerende midt i undervisningen. Studerende midt i undervisningen.

På faget Strategisk ledelse lærer du at vurdere og tage stilling til strategiske problemstillinger i teori og praksis. Du får kompetencer til at analysere og udarbejde visioner for organisationens fremtidige udvikling og lærer at skabe sammenhæng i strategierne.

Strategisk ledelse refererer til processen med at formulere og implementere overordnede strategier, der hjælper organisationen med at nå sine langsigtede mål og opfylde sin mission. Dette indebærer, at ledelsen træffer beslutninger, der tager højde for både interne og eksterne faktorer og sikrer organisationens evne til at tilpasse sig og lykkes i et dynamisk forretningsmiljø.

Faget Strategisk ledelse kan tages som et særskilt fag eller som en del af diplomuddannelse i Ledelse.

Samarbejdspartner

Fagene på diplomuddannelse i Ledelse udbydes i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

 

Dét lærer du på faget Strategisk ledelse

Dette fag giver dig indsigt i en række vigtige områder inden for strategisk ledelse:

  • Indsigt i teorier og metoder inden for strategi og organisation:
    Faget giver dig en omfattende forståelse af de grundlæggende teorier og metoder, der ligger til grund for strategisk planlægning og organisatorisk udvikling. Dette vil styrke din evne til at tænke strategisk og drive positive forandringer i organisationen.
  • Forståelse af den strategiske beslutningsproces:
    Du vil lære om den strategiske beslutningsproces og de faktorer, der påvirker udformningen og implementeringen af strategier. Dette vil ruste dig til at tage velovervejede beslutninger og navigere i komplekse strategiske udfordringer.
  • Kendskab til strategiske analyseredskaber:
    Faget vil introducere dig til forskellige strategiske analyseredskaber, der kan anvendes til at evaluere virksomhedens position, konkurrencesituation og fremtidige muligheder.
  • Identifikation af behov for kompetenceudvikling i forhold til strategisk udvikling:
    Du vil lære at identificere og vurdere, hvilke kompetencer der er nødvendige for at realisere den strategiske udvikling og forankring.

Samlet set vil dette fag styrke dine analytiske og strategiske evner, hvilket vil være en værdifuld aktiv for både din personlige og professionelle udvikling.

 

Dét får din arbejdsgiver ud af, at du tager faget Strategisk ledelse

Med faget Strategisk ledelse skaber du ikke kun værdi for dig selv, men også for din arbejdsgiver.

  • Du får et helhedsorienteret syn på sammenhængen mellem samfundet og virksomheden, og dermed bliver du bedre i stand til at arbejde strategisk med virksomhedens samfundsudsigter.
  • Du kan også at analysere og beskrive, hvad konkrete brancheforhold betyder for virksomhedens handlemuligheder på strategisk plan.

 

Hvem henvender faget sig til?

Faget Strategisk ledelse er for dig, som gerne vil udvikle dine kompetencer til at arbejde med strategisk ledelse og organisationsudvikling. Der er for dig der allerede er leder eller gerne vil være det.

Hvad er strategisk ledelse?

Strategisk ledelse er en ledelsesdisciplin, der fokuserer på at formulere og implementere overordnede strategier for en organisation for at opnå dens langsigtede mål og opfylde sin mission. Det indebærer en proaktiv tilgang til beslutningstagning, der tager højde for både interne og eksterne faktorer, og det sigter mod at skabe en konkurrencefordel og sikre organisationens bæredygtighed over tid.

 

Forstå og håndtér strategiske problemstillinger

At forstå og håndtere strategiske problemstillinger er afgørende for enhver organisation, da det kan have direkte indflydelse på dens langsigtede succes og overlevelse.

Strategisk ledelse spiller en central rolle ved at hjælpe organisationer med at forudsige, forstå og håndtere disse problemstilinger. Det indebærer at udvikle robuste strategier, forstå markedsmekanismer, træffe datadrevne beslutninger og være i stand til at tilpasse organisationens ressourcer og processer efter behov.

Studerende på vej op ad trappen
HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Få mere information

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

Book et karrieremøde

Realkompetencevurdering mellem underviser og studerende på IBA

Få en realkompetencevurdering

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

Tilskudsmuligheder til efteruddannelse

Kontakt og information


Foto af Jane Boysen Damgaard
Jane Boysen Damgaard
jbda@iba.dk
+45 72 11 82 39
Uddannelseskoordinator

Undervisere


Foto af Henrik Hansen
Henrik Søgaard Hansen
Ekstern underviser
Ekstern lektor ved institut for Erhverv og bæredygtighed SDU, selvstændig konsulent og forfatter

Uddannelseschef


Foto af Lone Hermann
Lone Hermann
loh@iba.dk
+45 24 29 70 26
Uddannelseschef

Vil du ha´mere viden?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Interesser
*Feltet er påkrævet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra IBA Erhvervsakademi Kolding accepterer du, at vi indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om dig. Læs hvordan vi behandler dine oplysninger.
Jeg er ikke en robot

Billede af Christian Veng og kollega