Kurser & certificeringer

Agil projektledelse

Her er kurset for dig, som arbejder med projekter og har brug for at vide, hvad agil projektledelse er, og hvornår man med fordel kan bruge en agil fremgangsmåde. Du behøver ikke selv være projektleder for at få udbytte af undervisningen.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Jeg er ikke en robot
Studerende på trapperne på IBA Studerende på trapperne på IBA

Agil projektledelse er højaktuelt i en verden, som konstant forandrer sig.

For agil projektledelse forholder sig til, at man arbejder i gentagne processer. Den agile ledelse er hensigtsmæssigt, fordi verden netop ikke er statisk, og at man løbende løbende klogere. Den opsamlede viden skal man kunne inddrage til fordel for projektet.

Du lærer at arbejde agilt med effektive værktøjer, herunder får du kendskab til forskellige metoder såsom Scrum og Half Double metoden. Kurset har en praksisnær tilgang, hvor du arbejder med din nye viden og værktøjer i forhold til din egen praksis/egne projekter.

Med baggrund i principperne for ”Agile Thinking” og brugerdreven innovation er det formålet, at du skal kunne gennemføre projekter i en verden med kompleksitet og usikkerhed.

 

På uddannelsen i Agil projektledelse lærer du blandt andet om

  • Hvad agil projektledelse er, og hvordan du arbejder hurtigt og effektivt med simple agile værktøjer:
    • Agil projektledelse er en metode, der fokuserer på fleksibilitet, hurtig tilpasning til ændringer og kontinuerlig forbedring. Det indebærer brug af værktøjer som Kanban-tavler, daglige stand-up møder og sprint-planlægning.
    • Forståelsen af agil projektledelse gør det muligt for projektledere at levere projekter hurtigere og med højere kvalitet ved at tilpasse sig ændringer og feedback løbende.
    • Værktøjerne kan bruges til at forbedre teamets samarbejde, reducere flaskehalse og sikre, at projekter leveres til tiden og inden for budgettet.
  • Hvornår du bør arbejde med en agil fremgangsmåde:
    • Det er vigtigt at vide, hvornår en agil tilgang er mest effektiv. Agil projektledelse er ideel til projekter med høj usikkerhed, hyppige ændringer eller behov for hurtig levering.
    • At kunne vurdere, hvornår en agil tilgang er passende, hjælper med at vælge den bedste metode til projektets succes.
    • Projektledere kan analysere projektets karakteristika og beslutte, om en agil tilgang vil være mere fordelagtig end traditionelle metoder.
  • At få kendskab til at anvende den agile projektledelsesmetode Scrum, Half Double metoden samt andre metoder i praksis:
    • Scrum er en populær agil metode, der fokuserer på iterative udviklingscyklusser kaldet sprints. Half Double metoden kombinerer traditionelle og agile metoder for at maksimere projektets effekt.
    • Kendskab til forskellige metoder giver projektledere fleksibilitet til at vælge og tilpasse den metode, der bedst passer til projektets behov.
    • Ved at anvende Scrum kan projektledere forbedre teamets produktivitet og kvaliteten af leverancerne. Half Double metoden kan bruges til at balancere struktur og fleksibilitet i komplekse projekter.
  • Projektlederrollen i agile projekter:
    • I agile projekter fungerer projektlederen ofte som en facilitator, der støtter teamet, fjerner forhindringer og sikrer, at agile principper følges.
    • En klar forståelse af projektlederens rolle i agile projekter hjælper med at skabe et støttende miljø, hvor teamet kan trives og levere deres bedste arbejde.
    • Projektledere kan bruge deres færdigheder til at motivere teamet, fremme samarbejde og sikre, at projektet forløber smidigt.
  • Implementering af agil projektledelse:
    • Implementering indebærer at introducere agile processer og værktøjer i organisationen, træne teammedlemmer og skabe en kultur, der understøtter agilitet.
    • Effektiv implementering af agil projektledelse kan føre til øget effektivitet, bedre kvalitet af leverancer og højere tilfredshed blandt interessenter.
    • Projektledere kan planlægge og gennemføre træningsprogrammer, etablere agile teams og kontinuerligt evaluere og forbedre agile processer i organisationen.

 

Forståelsen for dette og de kompetencer du får gennem faget skaber værdi ved at gøre projektledere i stand til at levere projekter mere effektivt og med bedre resultat.

 

Dem henvender Agil projektledelse sig til

Faget er for projektdeltagere og projektledere i alle typer af projekter. Det forventes, at du har kendskab til projektarbejde, men det forventes ikke at du er projektleder.

Faget er relevant for en bred vifte af fagligheder, herunder:

  • Analytikere: Til dig, der arbejder med dataanalyse og rapportering. Her kan du drage fordel af agile metoder til at tilpasse sig hurtigt skiftende krav og levere værdifulde indsigter hurtigere.
  • Planlæggere: Projektplanlæggere, der er ansvarlige for tidsplaner og ressourcestyring, kan bruge agile værktøjer til at forbedre planlægningsprocessen og håndtere ændringer mere effektivt.
  • Udviklere og IT-specialister: Dig, der arbejder med softwareudvikling og IT-projekter, vil finde agile metoder som Scrum og Kanban særligt nyttige til at forbedre samarbejde og leverancer.
  • Marketing- og kommunikationsfolk: Agile metoder kan hjælpe med at tilpasse kampagner og strategier hurtigt baseret på feedback og markedstendenser.
  • Produktledere: Dig, der er ansvarlig for produktudvikling og -lancering, kan bruge agile metoder til at sikre, at produkter leveres til tiden og opfylder kundernes behov.
  • Konsulenter: Dig, der arbejder med forskellige kunder og projekter, kan anvende agile metoder til at tilpasse deres tilgang og levere værdi hurtigt.

Sådan er forløbet på uddannelsen i Agil projektledelse opbygget

Dag 1:

  • Introduktion til kurset.
  • Den agile/adrætte tankegang.
  • Kompleksitet og usikkerhed.
  • Det agile manifest vs “LeanThinking”.
  • Metoder og værktøj bl.a.:
    • Scrum – tavler/burndown/synlighed.
    • Half Double Metoden.
    • Organisation/roller.

 

Dag 2:

  • Opsamling fra dag 1.
  • Projektlederrollen i agile projekter.
  • Tilpasning til organisatoriske forskelligheder, styring og mentalitet.
  • Implementering af agil projektledelse.

Hvad er agil projektledelse?

Agil projektledelse er en metode, der fokuserer på fleksibilitet, hurtig tilpasning og kontinuerlig forbedring i projektarbejde. Det indebærer at arbejde i korte, iterative cyklusser (iterationer eller sprints), hvor man løbende justerer og forbedrer projektet baseret på feedback og ændrede krav. Metoden bygger på principperne i det agile manifest, som fremhæver værdier som samarbejde, kundetilfredshed, og evnen til at reagere på forandringer. Almindelige agile metoder inkluderer Scrum, Kanban og Extreme Programming (XP). Disse metoder hjælper med at strukturere arbejdet og sikre, at teamet kan levere værdi hurtigt og effektivt. Agil projektledelse gør det muligt at håndtere komplekse og usikre projekter ved at fokusere på løbende læring og tilpasning. Det hjælper med at levere projekter hurtigere og med højere kvalitet. Denne tilgang er særligt nyttig i dynamiske miljøer, hvor kravene ofte ændrer sig, som i IT- og softwareudviklingsprojekter. Agil projektledelse skaber værdi ved at forbedre teamets samarbejde, øge fleksibiliteten og sikre, at projekter leveres til tiden og inden for budgettet.

HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Få mere information

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Karrieremøde & uddannelsesplan

Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for dit fag? Eller har du lyst til et brancheskifte, jobskifte eller en helt ny karriere?

Et uforpligtende karrieremøde kan være det rigtige for dig.

Læs mere om karrieremøde

Realkompetencevurdering mellem underviser og studerende på IBA

 

Realkompetence-vurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Og er du interesseret i at komme i gang med en efteruddannelse på akademi- eller diplomniveau?

Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering (RKV).

Hør om dine muligheder for merit her

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Økonomisk tilskud til efteruddannelse

Mange har mulighed for at søge tilskud til deres efteruddannelse via OmstillingsfondenKompetencefondeStatens Voksen Uddannelsesstøtte og Tryghedspuljen.

Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger, så du ikke risikerer at overse muligheden.

Læs mere om dine muligheder her

Karina Vesterager

 

Skræddersyede uddannelser til virksomheder

Få et specialdesignet uddannelsesforløb for hele virksomheden eller et uddannelsesforløb til den enkelte medarbejder.

Vi tilretter det, så det passer bedst muligt ind i jeres hverdag og jeres forudsætninger.

Få et stræddersyet forløb

Billede af Morten Kier

 

Eksamensangst? Der er hjælp at hente

Du er ikke alene. Der er en del voksne studerende, som frygter eksamen.

Men der er hjælp at hente, og derfor hjælper Morten Kier studerende på efteruddannelserne med at overkomme angsten.

Læs mere om eksamensangst her

Kontakt og information


foto af Isabel
Isabel Garde-Hansen
igha@iba.dk
+45 72 11 82 31
Uddannelseskoordinator

Uddannelseschef


Foto af Lars Jespersen
Lars Jespersen
ljes@iba.dk
+45 24 29 70 31
Markedschef

Vil du ha´mere viden?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Interesser
*Feltet er påkrævet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra IBA Erhvervsakademi Kolding accepterer du, at vi indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om dig. Læs hvordan vi behandler dine oplysninger.
Jeg er ikke en robot

Billede af Christian Veng og kollega