Handelsbetingelser

Handelsbetingelser for efteruddannelser
1. Køb af fagmoduler
1.1. Hvilke køb er omfattet af disse betingelser
Disse handelsbetingelser omhandler køb af fagmoduler på efter- og videreuddannelsesprogrammer udbudt af IBA. Studerende ved fuldtidsuddannelserne og hold, hvor der er indgået individuel aftale med en virksomhed om køb, er således ikke omfattet. Den vare, der indgås aftale om, er et fagmodul bestående af undervisning såvel som adgang til digitalt indhold på den anvendte digitale læringsplatform. Der er således tale om en samlet ydelse.
1.2 Tilmelding
Tilmelding foretages ved at udfylde tilmeldingsformularen på IBAs hjemmeside. Når den studerende accepterer handelsbetingelserne i forbindelse med tilmelding, accepteres desuden, at dokumentation for opfyldelse af adgangskrav til fagmodulet skal fremsendes forud for kursusstart, og at adgang til undervisning og eksamen mistes, hvis kursusgebyret ikke betales, jf. afsnit 3.
1.3 Indgåelse af aftale
Aftalen om køb indgås mellem IBA og den studerende, der tilmelder sig fagmodulet. Aftalen er bindende fra tilmeldingstidspunktet, idet aftalen dog fra IBAs side er betinget af, at den studerende opfylder adgangskrav, samt at der er ledige pladser på fagmodulet. Når tilmeldingen er behandlet, og det er konstateret, at den studerende opfylder adgangskrav og at der er ledige pladser på fagmodulet, accepteres tilmeldingen. Når IBA accepterer tilmeldingen,hvilket den studerende orienteres om via e-mail, er aftalen om køb bindende for begge parter, med mindre den studerende overholder reglerne for benyttelse af fortrydelsesretten, jf. afsnit 4. IBA kan til enhver tid træde tilbage fra aftalen, hvis fagmodulet ikke oprettes, eller hvis fagmodulet aflyses, jf. afsnit 1.4.
1.4 Oprettelse / aflysning af fagmodul
Alle fagmodulers oprettelse afhænger af antal tilmeldinger til fagmodulet. Når en studerende har tilmeldt sig et fagmodul, vil den studerende forud for kursusstart modtage information om fagmodulets oprettelse. Hvis fagmodulet ikke oprettes, eller hvis det efterfølgende aflyses, oplyses dette på den e-mailadresse, der er opgivet ved tilmelding, og den studerende får mulighed for at tilmelde sig et andet fagmodul eller refusion af betaling. Den studerende kan ikke gøre nogen form for krav gældende mod IBA i det tilfælde, hvor et fagmodul ikke oprettes eller må aflyses, bortset fra krav på tilbagebetaling af kursusgebyr eller eventuel indbetalt difference ved brug af enten Omstillingsfonden eller tilbud om at benytte ikke-refunderet kursusgebyr ved tilmelding til nyt fagmodul jf. afsnit 4.3.
1.5 Varighed og undervisningsform
Den pædagogiske tilrettelæggelse af fagmodulet kan variere, men den samlede studietid til undervisning, læsning, forberedelse og eksamensforberedelse er den samme uanset den pædagogiske tilrettelæggelse.
2. Levering
IBA betragter levering af ydelsen som påbegyndt og varen taget i brug ved første planlagte undervisningsdag (uanset den studerendes fremmøde) eller når den studerende første gang logger på den digitale læringsplatform.
3. Betaling
En forudsætning for at en studerende kan deltage i undervisningen og gå til eksamen i fagmodulet er, at der erlægges betaling.
3.1 Privatpersoner
Betaling foretages for privatpersoners vedkommende via faktura. Fakturaen sendes tidligst ved fagmodulets oprettelse, dog først når IBA har accepteret tilmeldingen, jf. afsnit 1.3. Erlægger køber ikke betaling i rette tid, vil den studerende ikke have mulighed for at deltage i undervisningen eller gå til eksamen i fagmodulet. Betaling opkræves uanset studieaktivitet.
3.2 Firmabetaling
Ved firmabetaling vælges betaling enten via kort, faktura eller EAN-faktura. Ved brug af tilbud om benyttelse af ikke-refunderet kursusgebyr til nyt fagmodul udstedes faktura eller EAN-faktura ved eventuel difference. Ved udstedelse af faktura / EAN-faktura, sendes denne direkte til firmaet tidligst ved fagmodulets oprettelse, dog først når IBA har accepteret tilmeldingen, jf. afsnit 1.3. Erlægger køber ikke betaling i rette tid, vil den studerende ikke have mulighed for at deltage i undervisningen eller gå til eksamen i fagmodulet. Betaling opkræves uanset studieaktivitet.
3.3 Jobcenter og A-kasser
Fakturering til jobcenter og A-kasser sker kun efter forudgående aftale og med angivelse af kontaktperson. Vi henviser til Uddannelses- og Forskningsministeriets side med de relevante tilmeldingsblanketter og information om betalingsloven (bekendtgørelse om betaling for visse uddannelsesaktiviteter på Uddannelses- og Forskningsministeriets område i forbindelse med lov om en aktiv beskæftigelsesindsats): https://ufm.dk/uddannelse/videregaende-uddannelse/betalingsloven
3.4 Omstillingsfonden
Ved tilmelding til et fagmodul med Omstillingsfonden som betaler, opkræves Omstillingsfonden direkte. Den studerende skal ved tilmelding erklære på tro- og love, at vedkommende er berettiget til at modtage midler fra Omstillingsfonden til betaling af fagmodulet. I tilfælde af at den studerende overskrider sin årlige kvote ved tilmelding, påhviler det den studerende at betale differencen. Betaling af difference foretages via faktura. Det påhviler den studerende at betale eventuelle omkostninger i tilfælde af, at IBA bliver bekendt med, at de oplysninger, den studerende har erklæret på tro og love, er ukorrekte. I tilfælde af at den studerende har erklæret ukorrekte oplysninger på tro og love, kan den studerende blive retsforfulgt for dokumentfalsk.
4. Fortrydelsesret
Det følger af lov om forbrugeraftaler, at en studerende har 14 dages fortrydelsesret fra det tidspunkt, hvor IBA har accepteret tilmeldingen, og en bindende aftale er indgået. Fra det tidspunkt, hvor levering er påbegyndt, bortfalder den studerendes fortrydelsesret, dog jf. afsnit 4.3. IBA tilbyder desuden den studerende ret til at træde tilbage fra aftalen uden begrundelse frem til det tidspunkt, hvor levering påbegyndes, jf. vilkår for levering i afsnit 2 og fortabelse af fortrydelsesret i afsnit 4.3.
Benyttelse af fortrydelsesretten
For at udøve fortrydelsesretten skal den studerende meddele IBA sin beslutning om, at fortrydeaftalen om køb klart og utvetydigt (via postbesørget brev eller e-mail). Se kontaktoplysninger nedenfor. Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis meddelelsen om udøvelse af fortrydelsesretten er sendt inden fortrydelsesfristen er udløbet. Til IBA Att: Studieadministration EVU, Havneparken 1, 6000 Kolding eller evu@iba.dk For at udøve fortrydelsesretten skal den studerende oplyse tilmeldings-id, hvilket fremgår af e-mails med betalingspåmindelse og ordrebekræftelse.
4.1.1 Følger af fortrydelse og tilbagebetaling af købsbeløbet
Hvis den studerende udøver sin fortrydelsesret rettidigt, refunderes alle modtagne betalinger uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor meddelelse om beslutning om fortrydelse er modtaget. Ved brug af midler fra Omstillingsfonden eller tilbud om at benytte ikke-refunderet kursusgebyr ved tilmelding til nyt fagmodul, refunderes udelukkende eventuel indbetalt difference. Tilbagebetaling sker med samme betalingsmiddel som ved den oprindelige transaktion, medmindre den studerende udtrykkeligt har indvilget i andet. Under alle omstændigheder pålægges den studerende ikke yderligere gebyrer som følge af tilbagebetalingen.
4.2 Firmabetaling
Framelding med fuld refusion af evt. foretaget betaling kan foretages frem til, at den studerende har taget varen i brug, jf. vilkår for levering i afsnit 2. Framelding efter dette tidspunkt medfører fuld betaling af fagmodulet. Ved brug af tilbud om at benytte ikke refunderet kursusgebyr ved tilmelding til nyt fagmodul, refunderes udelukkende eventuel indbetalt difference. Firmabetaling er ikke omfattet af forbrugeraftaleloven, men betegnes som et erhvervsforhold.
4.3 Fortabelse af fortrydelsesret
Når en studerende tilmelder sig et fagmodul, afgives samtykke til, at IBA kan påbegynde levering af kursusydelsen ved at fremsende login-oplysninger til den digitale læringsplatform. Når den studerende herefter første gang tager varen i brug, kan fortrydelsesretten ikke længere benyttes, da kursusydelsen i så fald betragtes som leveret (jf. afsnit 2). Ved accept af handelsbetingelserne i forbindelse med køb af fagmodul hos IBA, accepterer den studerende vilkårene for fortabelse af fortrydelsesret. Den studerende modtager en e-mailkvittering på at have accepteret denne betingelse for købet.
5. Priser
6. Persondatapolitik
7. Klageadgang
8. Kontaktoplysninger
Handelsbetingelserne er senest opdateret den 09. juni 2020.
Generelle spørgsmål om efteruddannelse
Det er ganske enkelt en uddannelse, du tager som voksen – og efter din oprindelige uddannelse. Det kan enten være som supplement eller opdatering – eller inden for et helt nyt fag. Læs om vores efter- og videreuddannelser her.
Videregående uddannelse er normalt den formelle uddannelse, der følger en gymnasial uddannelse, mens efteruddannelse er uddannelser der tager udgangspunkt i den enkeltes uddannelse, erfaring og ønsker – hvorpå man opbygger færdigheder eller erhverver sig specialiseret viden.
Tager vi udgangspunkt i en kort videregående uddannelse på et fuldtidsstudie, så er niveauet det samme, som hvis du tager en akademi- eller merkonomuddannelse på IBA.
En bacheloruddannelse er på samme faglige niveau som en diplomuddannelse – og en kandidatuddannelse på fuldtid kan sammenlignes med vores masteruddannelser.
Vær opmærksom på, at engelske masteruddannelser normalt indeholder mellem 60 og 100 ECTS-point. De giver dermed færre ECTS-point end en dansk kandidatgrad, som svarer til 120 ECTS-point.
Tro os, du vil ikke være den eneste på dit hold, der sidder og tænker sådan i sit stille sind. Når det er sagt, så er der en meget stor forskel på dit unge jeg og dit mere voksne jeg: Dit voksne jeg har erfaringer. Og erfaringer er værdifuld viden, som du kan bringe i spild og bruge til at skabe større forståelse med din nye viden.
Nej, slet ikke. Og heldigvis for det. For er det ikke spændende, at vi har muligheden for at lære nyt og blive klogere hele livet?
Jo, det er rigtigt; det tager faktisk tid at læse et fag. Der er undervisning, der er litteratur. som skal læses og der en eksamensopgave. På den anden side: Det er tid, som giver dig mulighed for at fordybe dig i udfordringer og problematikker i din dagligdag. Så i sidste ende sparer du måske tid.
Læs for eksempel historien om Christian Diercks-Misch, der sparer mange timer i sit arbejde.
På IBA Erhvervsakademi Kolding udbyder vi primært ECTS godkendte efteruddannelsesfag og efteruddannelser, men du har også mulighed for at tage en lang række af korte kurser og certificeringer, der ikke er ECTS godkendte.
ECTS står for European Credit Transfer System. Det er et internationalt pointsystem til meritoverførsel inden for de videregående uddannelser. Det er med andre ord en fælles standard, der kan gøre det lettere for studerende at bevæge sig mellem forskellige uddannelsesinstitutioner og lande.
ECTS-point tildeles kun til de studerende, der gennemfører uddannelsen og består eksaminer eller tilsvarende bedømmelser. Man får derved ikke tildelt ECTS-point ved blot at følge undervisningen. Og det er bl.a. her, at IBA adskiller sig fra andre udbydere, der ikke tilbyder eksamen og dertilhørende ECTS point.
Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for dit fag? Eller har du lyst til et brancheskifte, jobskifte eller en helt ny karriere?
Så kan et gratis og helt uforpligtende karrieremøde i forhold til efteruddannelse være det rigtige for dig.
Læs mere om hvordan du får et karrieremøde og får lagt en uddannelsesplan her.
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Og er du interesseret i at komme i gang med en videregående uddannelse på akademi- eller diplomniveau? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.
På IBA tilbyder vi flere fag og uddannelser, hvor der er fokus på, hvordan du gør din virksomheds strategi mere bæredygtig.
Flere voksne frygter eksamen. Og for en gruppe af dem er frygten stå stor, at det helt afholder dem fra at begynde på en efteruddannelse. Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du tilhører denne gruppe.
Morten Kier er lektor og vejleder for IBAs unge fuldtidsstuderende, og som noget nyt har du som studerende på efter- og videreuddannelse også mulighed for at få hjælp.
Læs mere om hjælp mod eksamensangst her.
På IBA Erhvervsakademi Kolding har vi valgt at garantere opstart på en række fag og kurser, så du bedre kan planlægge din uddannelse og ved, hvornår du bliver færdig og har de kompetencer, du har behov for.
WISEflow er et system til digital håndtering af eksamensprocessen.
Det skal benyttes let og enkelt til alle relevante eksaminer.
HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?
Få mere information
Karrieremøde & uddannelsesplan
Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for dit fag? Eller har du lyst til et brancheskifte, jobskifte eller en helt ny karriere?
Et uforpligtende karrieremøde kan være det rigtige for dig.
Læs mere om karrieremøde
Realkompetence-vurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Og er du interesseret i at komme i gang med en efteruddannelse på akademi- eller diplomniveau?
Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering (RKV).
Hør om dine muligheder for merit her
Økonomisk tilskud til efteruddannelse
Mange har mulighed for at søge tilskud til deres efteruddannelse via Omstillingsfonden, Kompetencefonde, Statens Voksen Uddannelsesstøtte og Tryghedspuljen.
Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger, så du ikke risikerer at overse muligheden.
Læs mere om dine muligheder her
Skræddersyede uddannelser til virksomheder
Få et specialdesignet uddannelsesforløb for hele virksomheden eller et uddannelsesforløb til den enkelte medarbejder.
Vi tilretter det, så det passer bedst muligt ind i jeres hverdag og jeres forudsætninger.
Få et stræddersyet forløb
Eksamensangst? Der er hjælp at hente
Du er ikke alene. Der er en del voksne studerende, som frygter eksamen.
Men der er hjælp at hente, og derfor hjælper Morten Kier studerende på efteruddannelserne med at overkomme angsten.
Læs mere om eksamensangst herVil du ha´mere viden?