– Gitte er den type underviser, man ønsker, man kunne have i hvert eneste fag. Hun kan gøre alt spændende og forståeligt. I økonomi inddrager hun eksempler, som er så lette, at man pludseligt forstår det matematiske aspekt. Og så er hun sjov og har en god energi, konstaterer Niklas Vogt Johnsen.

Han er bachelorstuderende på IBA og har haft Gitte Reeckmann Larsen, da han læste den 2-årige Markedsføringsøkonom.

Gitte er nu sammen med fire kolleger indstillet til prisen som Året IBA Underviser. En ny pris hvor vinderen, efter dyst med landets andre akademier, bliver præmieret hos Uddannelses- og Forskningsministeriet.

 

Billede af IBA's løbeklub
Gitte er aktiv på IBA på mange måder. Blandt andet har hun i årevis løbet forrest i IBA’s løbeklub.

 

De flotte evalueringer fra de studerende er netop årsagen til, at Gitte er indstillet til prisen. For ud over ros for altid at være klar til hjælpe, når nogle lige skal have det hele forklaret en ekstra gang, så fortæller de studerende, at Gitte kan lære alle den økonomi, de skal kunne for at få job.

– Hun får os til at engagere os i fagene – selv i et fag som Økonomisk styring, fortæller Camilla Svane Bertelsen, som læser til Markedsføringsøkonom på 4. semester. Hun fortsætter:

– Gitte formår samtidig at få os alle til at føle os set. Det er hun virkelig dygtig til. Og det er noget med den måde, hun strukturerer undervisningen på.

De flotte ord får energibundtet Gitte til at smile endnu større. For i de seneste seks år som underviser på IBA har relationen til de studerende haft kæmpe betydning for hende:

– Jeg holder af, at der skal være plads til at have det sjovt i undervisningen. Også i økonomi. Også på et akademisk niveau. Jeg tror på, at hvis du har det sjovt med det, du arbejder med, så får du succes. Og de studerende må gerne vide, at jeg har en fest med mine tryllende Excel regneark. Og så kan det da godt være, at de ikke altid selv kan se festen, men de griner alligevel med mig.

 

Gitte foran IBA's bygning
– De internationale studerende lærer rigtig meget af ”den danske model”, hvor man må sætte spørgsmålstegn ved det, man lærer. Og at vi undervisere er i øjenhøjde med dem. De fleste af dem fanger den omgangstone allerede på 1. semester og kan reflektere på lige fod med danskerne i timerne, fortæller Gitte.

 

Gitte underviser primært på internationale hold, så her kan godt sidde 45 studerende. Derfor kræver det meget at få alles fulde opmærksomhed. Men Gitte betegner sig selv som et meget positivt og ekstrovert menneske, som blot får mere energi af at være sammen med andre.

Og hendes glæde breder sig i hele huset, fortæller hendes kollega, Ivan Hassinggaard:

– Gitte er som regel i godt humør, og det har en smittende effekt på hendes omgivelser.

Men Gittes glade væsen må på ingen måde forveksles med manglende seriøsitet. Faktisk tvært imod.

– Gitte er enormt ærekær omkring sin faglighed og sit pædagogiske virke. Hun er faglig kompetent, nysgerrig og videbegærlig og det danner samlet et højt vidensniveau, fortsætter Ivan Hassinggaard.

 

Gitte i gang med at undervise
– Jeg gør meget ud af at give tilbagemeldinger på de studerendes evalueringer. Og her er jeg bevidst om ikke at blive ked af det eller være konfliktsky overfor kritik. I stedet tager vi en god snak i plenum om, hvad jeg kan udvikle.

 

Gitte har i nyere tid taget en uddannelse i ”blended learning” og har de seneste to semestre brugt flere digitale læringsmidler i sin undervisning. Det betyder, at hun som forberedelse til undervisningen, beder sine studerende se en eller flere videoer og herefter teste deres viden i en quiz. I selve undervisningen kan Gitte så bygge ovenpå den viden.

– Og her sidder jeg jo ikke bare og snakker oppe ved tavlen. Jeg lytter til de studerendes tastaturstrøm, jeg kigger på deres ansigtsudtryk, og jeg prøver at fange deres frustrationer. Alt sammen for at få grovsorteret, hvem det er, jeg skal give noget ekstra og hvem, jeg kan lade arbejde videre selv, forklarer Gitte, som er kendt for pludseligt at hive alle sine studerende udenfor for at give dem det, hun selv kalder en ”Brainshot”.

Så skal de lære at tælle til tre ved at bruge deres kroppe – og kommer så tilbage til klasselokalet med fornyet energi.

 

Blå bog

Er født i 1976 og vokset op i Vonsild ved Kolding.

Gitte har en cand. merc. i international virksomhedsudvikling.

Hun har været HR-manager hos GLS Denmark og HR Ansvarlig hos Nellemann.

Gitte er lektor og har været underviser på uddannelsen til Markedsføringsøkonom på IBA siden 2013. Gitte underviser i økonomi og Excel.

Gitte sidder i IBAs bestyrelse – som den ene af to medarbejderrepræsentanter.

Er gift med Jan og har tre børn. André på 20, Jakob på 12 og Mejse på 8 år. Familien bor i Sdr. Bjert ved Kolding.

Gitte er udpræget A-menneske, som står tidligt op og går tidligt i seng.

Gitte cykler til arbejde og vil gerne nå at træne hver dag. Hun dyrker crossfit og fitness, løber og vandrer. Det sidste kan både være sammen med en veninde eller alene. Og gerne 20-30 kilometer ad gangen.

Gitte har dannet både løbeklubber og gåklubber på IBA for ansatte og studerende. Desuden har hun dannet ”Tiltagsgruppen”, hvor alle aktiviteter er mulige – så længe tiltagene er til gavn for akademiet, dets medarbejdere og studerende.

 

Årets IBA Underviser

Underviser Helle Risdal vandt den 22. november 2019 titlen som Årets IBA Underviser. Forinden havde hun været indstillet sammen med 4 kolleger til prisen.

Finalisterne i 2019 er fundet ved at nærstudere de evalueringer af undervisningen, som kommer fra alle IBA’s studerende.

Herunder er nogle af finalisterne:

Helle Næss-Schmidt Risdal
Jens Nyeland Handberg
Gitte Reeckmann Larsen
Jon Ording Haug

 

Den nationale underviserpris:

Vinderen af titlen som Årets IBA Underviser sender Helle videre til en landsdækkende jury. Juryen vurderer de 8 indstillinger fra alle landets erhvervsakademier og vælger én vinder. Navnet sender juryen videre i al fortrolighed til Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Vinderens navn bliver først afsløret ved en prisoverrækkelse hos ministeriet den 27. marts 2020.

 

Præmien på en halv million:

Præmien er en halv million kroner. 200.000 kroner som en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende akademi.

HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Læs også

Fredrik Seistrup med diplom og blomster.

Læs mere om Årets IBA Underviser

Allan Fledelius

Allan Fledelius hædret som Årets IBA Underviser 2023

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ARTIKLEN?

Kontakt


Britt Johnsen
Britt Johnsen
bhjo@iba.dk
+45 41 39 37 43
Kommunikationschef