Erhvervsakademiuddannelse
Financial Controller
Uddannelsen til Financial Controller er en kort videregående uddannelse, der giver dig evnen og værktøjerne til at løse økonomiske problemstillinger i en virksomhed.
27.08.2025
Kvote 2: 15.03.2025
Kvote 1: 05.07.2025
Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + Engelsk C og enten Matematik B eller Virksomhedsøkonomi B.Vis mere +
2 år
SU
Fuldtid, Fysisk


På uddannelsen får du kompetencer, der gør dig i stand til at arbejde med økonomistyring, regnskab og revision. Som færdiguddannet Financial Controller vil du desuden være i stand til at kunne yde økonomisk rådgivning.
Du får viden om økonomiske, juridiske og samfundsmæssige forhold, der gør sig gældende både i danske og internationale virksomheder. Du bliver derfor klædt godt på til et job i revisionsfirmaer og økonomiafdelinger både i det private og det offentlige. Du kan også vælge at videreuddanne dig inden for den finansielle sektor.
På fjerde og sidste semester får du mulighed for at afprøve din viden i praksis i en 12-ugers virksomhedspraktik. Praktikforløbet giver dig relevant erhvervserfaring, og det vil typisk danne ramme om det afsluttende eksamensprojekt, som du ligeledes afleverer på sidste semester.
Derfor skal du læse Financial Controller uddannelsen
Du får viden og en lang række værktøjer til at planlægge og udføre opgaver inden for økonomistyring, internt og eksternt regnskab, controlling og revision i private og offentlige virksomheder.
I undervisningen kommer du til at arbejde med registrering og kalkulationer, og du bliver i stand til at udarbejde perioderegnskaber og økonomiske analyser.
Du lærer desuden at bruge erhvervsøkonomiske modeller og styringsredskaber til den daglige økonomistyring i virksomheden. Du får også færdigheder i at udarbejde drifts- og skatteregnskaber og indblik i samspillet mellem strategisk styring og traditionel økonomistyring.
På Financial Controller på IBA Erhvervsakademi Kolding arbejder vi med forskellige undervisningsmetoder som f.eks. klasseundervisning, gruppearbejde, forelæsninger, oplæg fra relevante personer fra den finansielle sektor, temadage, projektuger osv. Undervisningen er derfor meget varieret og du vil ikke opleve to uger, som er ens.