Professionsbachelor

It-arkitektur

Med en professionsbachelor i it-arkitektur får du evnerne til at udvikle strategiske, digitale løsninger, der er efterspurgte og gør en forskel for brugerne.

Studiestart
25.08.2025
Ansøgningsfrist
Kvote 2: 15.03.2025
Kvote 1: 05.07.2025
Adgangskrav
Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + Matematik B.
Varighed
3,5 år
Økonomi
SU
Studietype
Fuldtid, Fysisk
Ansøg uddannelsenKom til åbent hus
Alexandra der stiller spørgsmål til underviser på it-arkitektur uddannelsen. Alexandra der stiller spørgsmål til underviser på it-arkitektur uddannelsen.

Med en professionsbachelor i it-arkitektur bliver du skarp i it-faglige discipliner som programudvikling, databasedesign og systemudvikling. Samtidig vil du gennem den 3,5 år lange uddannelse udvikle tekniske færdigheder, når det drejer sig om forretningsforståelse, projektstyring og brugerinddragelse.

Professionsbacheloren i it-arkitektur indeholder desuden et obligatorisk praktikforløb på 5. semester. Her vil du få mulighed for at omsætte din faglighed til praksis i en relevant virksomhed. Du vil få mulighed for at udvikle, optimere og vedligeholde virksomhedens it-systemer – eksempelvis hjemmesider eller apps.

Som uddannet i it-arkitektur vil du blive en værdifuld del af en arbejdsplads. Du vil være med til at forme fremtidens it-systemer og optimere it-infrastrukturen på din arbejdsplads – for eksempel ved at udvikle nye systemer og vedligeholde eksisterende it-løsninger. Det kan for eksempel være i en stilling som it-arkitekt, software/systemudvikler, it-projektleder eller meget andet.

- It handler ikke kun om teknologi. Det handler i virkeligheden mere om mennesker, og hvordan vi kommunikerer med hinanden. Som jeg ser det, så er it-arkitektur en uddannelse, som kobler computer og mennesker sammen. Det er helt klart en af de vigtigste grunde til, at jeg har valgt uddannelsen.

- It-arkitektur er på mange måder den uddannelse, jeg altid har drømt om. Kombinationen af det tekniske og forretningsforståelse er fantastisk og giver mange muligheder.

- På uddannelsen lærer jeg noget inden for en masse forskellige emner. Vi arbejder både med kodning og forretningsmodeller. Så vi får lidt viden om det hele.

Det lærer du på it-arkitektur uddannelsen

Du lærer de tekniske discipliner, der er nødvendige for at løse opgaverne på din kommende arbejdsplads. Du lærer blandt andet at bygge og implementere it-løsninger, og du lærer også at binde eksisterende it-løsninger sammen med nye.

Du lærer også om datamodellering, brugerinddragelse samt at samle, bearbejde og strukturere data. Udover de tekniske kompetencer vil du også få viden om organisations- og forretningsudvikling og bliver klædt på til at lede forandringsprocesser, så it-systemerne på din kommende arbejdsplads udvikles ud fra en gennemtænkt, digital arkitektur.

Uddannelsens fag ligger inden for tre kerneområder:

Forretningsarkitektur: Her lærer du om enterprise-arkitektur og at danne dig et overblik over virksomhedens forretningsgrundlag og digitaliseringsbehov. Der er fokus på hele virksomheden og på, hvordan it anvendes optimalt i den konkrete situation.

Du kan se frem til at lære om forretningsudvikling, kravspecifikationer, projektstyring, brugerinvolvering og implementeringsaktiviteter.

Informationssystemarkitektur: Inden for dette område lærer du om moderne udviklingsmiljøer og softwarekonstruktion. Du kan glæde dig til at arbejde med programkonstruktion, webteknologier, app-udvikling og systemarkitektur. Du lærer forskellige metoder til it-udvikling.

Teknologisk arkitektur: Du lærer om it-systemers arkitektur. Bliv klogere på virksomhedens tilgang til og anvendelse af data. Der arbejdes med databasedesign, datamodellering og dataudveksling baseret på moderne og efterspurgte webteknologier og cloud-løsninger.

Information om uddannelsen

Hvorfor skal du læse it-arkitektur

Ansøgning og optagelse

FANDT DU IKKE DET, DU LEDTE EFTER?

Få flere oplysninger

Kig indenfor

Billede af studerende, der sidder med deres bærbar og arbejder.

Webudvikling

HAR DU SPØRGSMÅL TIL UDDANNELSEN?

Kontakt


Studieservice kontoret
IBA Optag
optag@iba.dk
+45 72 11 82 97
Ved spørgsmål til optagelse og adgangskrav
Niels-Jørgen B. Madsen
Niels-Jørgen B. Madsen
njm@iba.dk
+45 61 93 95 16
Studievejleder – Studievalg, studieforløb og karrieremuligheder