Patrick Abild
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Finansbachelor
Dimitterede: Januar 2020
Nuværende job: Overassistent hos Skattestyrelsen
Født: 29. juni 1990

Fem ord der beskriver IBA
- Nytænkende
- Stærk faglighed
- Medlevende undervisere
- Gode rammer for læring
- Mange arrangementer.
Hvem er jeg
Jeg er født på Sjælland, hvor jeg boede, indtil jeg fyldte 6 år. Siden flyttede vi til Tønder, hvor jeg boede indtil 2011. Jeg taler dansk, engelsk og en smule tysk. Jeg har boet i Brøndby Strand, Møgeltønder, Tønder, Esbjerg og Kolding. Før jeg begyndte på IBA, havde jeg læst en Finansøkonom på Erhvervsakademi Sydvest. Derefter gik jeg i gang med en HA i Erhvervsøkonomi på SDU, men det var ikke mig. Jeg begyndte derfor på Finansbachelor på IBA.
Min tid på IBA
Jeg valgte IBA, fordi det var den uddannelsesinstitution, som udbød Finansbachelor. Inden da havde jeg ikke hørt særlig meget om IBA, men jeg fandt hurtigt ud af, at der var fantastiske undervisere.
Inden jeg søgte ind på IBA, gik jeg på universitetet, men var blevet træt af det. Uddannelsen, jeg læste, var ikke et godt match for mig. Der var for meget teori. Jeg læste om Finansbachelor, og det fremstod som en praksisnær uddannelse. Det tiltalte mig meget, da jeg godt kan lide at tænke i løsninger. Det er sjovere at løse problemerne praktisk end teoretisk. Min motivation var, at jeg skulle tage en uddannelse, der bragte mig forrest i ansøgerfeltet, når der skulle søges job. Det lykkedes.
Dét jeg bedst husker fra min studietid
Der er ingen tvivl om, at tiden efter praktiksemestret var fantastisk. Vi havde mere at komme med efter at have været ude i virkeligheden. Jeg blev dygtigere ved at lære fra mig i undervisningen. Men den allerbedste tid var, da vi skrev vores bachelorprojekt. Jeg var en del af en gruppe, der sad på IBA og skrev sammen. Vi kom med ideer, læste hinandens opgaver igennem og sørgede for, at alle nåede i mål. Det er en tid, jeg vil savne.
Jeg vil også nævne de undervisere, der satte det største aftryk hos mig. Lars Bach som vejleder på bacheloren og underviser i forskellige fag. Han har altid en fed tilgang til undervisningen og formår at gøre ”kedelige emner” til noget, man faktisk tager til sig (og det viser sig at være vigtigt sidst på uddannelsen). Helle, som vi havde til skatteret, var meget præcis i sin undervisning, og så var der plads og tid til at stille nysgerrige spørgsmål. Finn, som jeg havde i studieretningsfag, var med til at skubbe til min faglighed og udfordre mig overfor de andre.
IBA viste mig, at jeg kunne mere, end jeg troede. Jeg blev klogere, bedre til at formulere mig og lære fra mig. Jeg blev helt klart mere udadvendt i forhold til mine medstuderende.
Min karrierevej
Efter dimissionen nåede jeg at være ledig i 5-6 mdr. Derefter fik jeg job i Skattestyrelsen. Det er et job, jeg virkelig elsker. Der er store udfordringer både fagligt, personligt og socialt. I disse coronatider har vi flere udfordringer, når der skal kommunikeres.
I Skattestyrelsen arbejder jeg med pensionsbeskatning. Jeg er en del af et team, der tager sig af indbetalinger, som er indbetalt til en forkert ordning
En typisk arbejdsdag for mig
En typisk dag for mig er at gennemgå min sagsindbakke og tage fat i de sager, der er klar til behandling. Jeg indhenter dokumentation for at kunne træffe en afgørelse. Vi har kontakt til både borgere, pengeinstitutter og pensionsselskaber.
Vi har daglige møder, hvor vi deler viden og sørger for, at alle er med og at retningen for enheden følges. Vi er i en fase, hvor der sker meget, og vi skal finde os til rette.
Sådan har jeg gjort brug af min uddannelse og kompetencer fra IBA
Jeg har taget faglighed med videre. For uanset hvad jeg arbejder med, har jeg lært teknikker til at gennemskue en problemstilling. I mit aktuelle job bruger jeg kritisk sans, mine talkundskaber og evnen til at læse lovgivning og kommunikere.
Sådan har min uddannelse fra IBA bidraget til min succes
Den store faglighed, jeg har opbygget i min tid hos IBA, har bidraget til, hvor jeg står i dag. Det har givet mig selvtillid, at jeg har kunnet vise overfor mig selv, at jeg sagtens kan, når det gælder. Jeg formår at formulere, videregive og lære fra mig til nye. Jeg har fået en grundlæggende forståelse af den finansielle verden, hvilket kommer mig til gode i mit job.
Alumni visdom
Vær opmærksom på hvilket niveau af job, du skal gå efter, når du er færdig:
- Jeg søgte mange elevjob, som var under mit niveau. Det gjorde arbejdsgiverne bange for, om jeg ville komme til at kede mig efter de første 6-12 måneder.
Vær også åben for de mange andre muligheder, der er uden for den finansielle verden.
Tro på, at det, du har lært og kan, er brugbart i erhvervslivet. Du skal IKKE være bange for at være blandt dygtige kandidater. Du kan noget, som er efterspurgt. Så find ud af, hvordan du sætter det i spil. Sæt dine kompetencer på spidsen. På den måde kan arbejdsgiveren se, at du er villig til at lære noget, der ligger ud over, hvad du allerede kan.
Faglighed er ikke alt. Der lægges vægt på, hvem du er, og hvordan du passer ind i teamet.
Vær åben over for, hvor du kan ende jobmæssigt. Jeg havde ikke troet, at jeg skulle arbejde for staten. Men hey, vi er ikke så kedelige, som alle går og siger.