Er du også træt af at spise rugbrød til aftensmad i slutningen af måneden? At få sit SU-budget til at række hele måneden kan være en udfordring, især når man prøver at undgå at tage lån eller overtrække sin konto. Men der er flere trin, du kan tage for at få mest muligt ud af dit SU-budget og forhindre dig i at løbe tør for midler midt på måneden.

 

Lav et budget

Det første skridt til at få dit SU-budget til at række hele måneden er at lave et budget. Start med at notere alle dine faste udgifter, som f.eks. husleje, internet og mobilregninger. Derefter skal du tænke på alle de variable udgifter, såsom mad og transportomkostninger. Lav en liste over disse elementer og tildel et fast beløb til hver kategori. Sørg for, at du holder fast i det beløb og undgår at bruge mere end det tildelte beløb.

 

Lav madplaner

Mad er en af ​​de største udgifter for de fleste studerende, og det kan hurtigt tømme dit SU-budget, hvis du ikke er forsigtig. For at spare penge på mad kan du lave madplaner til hele ugen og bruge nogle få grundlæggende ingredienser. Fokusér på madvarer, der er billige og kan bruges i flere måltider, som f.eks. ris og pasta. Hold øje med tilbud i supermarkedet og køb i store mængder, hvor det er muligt.

 

Mie på banegården.

 

Brug offentlig transport eller ta’ cyklen

Transport kan hurtigt spise en stor del af dit SU-budget, især hvis udgifterne går til en bil. Offentlig transport er normalt den billigste måde at komme rundt på. Som studerende er du desuden berettiget til at købe et ungdomskort, hvor du kan rejse alt det du vil mellem din bopæl og din uddannelse. Her har du også mulighed for at spare 50% på rejser i resten af landet.

Du kan også overveje at cykle eller gå frem og tilbage, hvis det er praktisk og muligt. Så får du i øvrigt også noget meget budgetvenligt motion.

 

Spar på fritidsaktiviteter

At hygge sig med vennerne behøver ikke at koste en formue. Planlæg gratis eller billige aktiviteter, såsom gåture i parken, picnic, eller en hyggelig aften hjemme med brætspil og film. Undgå at bruge penge på dyre koncerter, biograf eller spisesteder, medmindre det er specielle anledninger, eller du virkelig har råd til det.

 

At få dit SU-budget til at række hele måneden kræver lidt planlægning og omtanke. Lav et detaljeret budget, undgå unødvendige udgifter, brug offentlig transport og spar, hvor du kan på mad og fritidsaktiviteter. Det kan også hjælpe at arbejde en smule ved siden af, hvis du har tid og energi til det. Med lidt disciplin og tålmodighed er det muligt at leve rigtigt godt på dit SU-budget og stadig have råd til sjove og nødvendige ting.