I dag, den 16. november 2023, har kantinen på IBA holdt Økologisk dag. Planterig madlavning og økologi stod på programmet, og hvordan man kan få det ind i sin egen madlavning.

Det var gratis at deltage, og alle var velkomne.

Om formiddagen havde kantinen i samarbejde med Meyers Madhus lavet planterig mad med fokus på økologi og nytænkning i køkkenet. Det blev til en masse lækre retter, som IBA’s studerende og medarbejdere nød godt af til frokost.

Eventet bød på oplæg om økologi og nytænkning med hensyn til plantebaseret madlavning fra forskellige eksperter. Efterfulgt af en paneldebat, hvor de deltagende kunne stille spørgsmål om alt inden for økologi og madlavning.

– Vi er her jo for at gøre det, vi arbejder med, meget bedre. Det er en del af vores udviklingsrejse, og det her kan være startskuddet. Det er vigtigt, at bæredygtighed og økologi hænger sammen, siger Mette Kjær, som er køkkenleder i Børnehuset Ved Åen i Kolding.

 

IBA holder Økologisk Dag. Jeanette Lemmergaard holder tale.
– Det handler for os på IBA om, at vi har alternativer til kød i vores kantine og handler lokalt. Eftermiddagens formål er at inspirere os til at spise mere plantebaseret og bruge flere økologiske råvarer, siger fungerende rektor Jeanette Lemmergaard.

 

Billede af Rita Ramona Høgh ved Økologiens Dag.
Rita Ramona Høgh, projektleder og markedskonsulent, ved Økologisk Landsforening, fortæller om Det Økologiske Spisemærke, og hvad økologi-mærket på madvarer betyder for forbrugeren. Generelt får flere og flere Det Økologiske Spisemærke. 38 økologiske spisemærker er der pt. delt ud i Kolding.

 

IBA holder Økologiens Dag.
– Det skal være simpelt og nemt. Det er ekstra meget den retning, vi går i efter corona. Fødevaretrends er et tema igen, fortalte oplægsholder Anders Nicolajsen, der er chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice ved erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

 

IBA holder Økologiens Dag.
– Vi skal tage udgangspunkt i, at maden skal være lækker. Ellers er økologi og plantebaseret pludseligt lige meget. Udgangspunkt for en ret, som de fleste elsker, skal være: Cremet, fast og sprødt, fortæller faglig chef og kok Bo Frederiksen fra Meyers Madhus.

 

IBA holder Økologiens Dag. Pris overrækkes for at være meget økologisk i kantinen.
Rita havde en lille statuette med til kantinen på IBA, så de stolt kan vise Det Økologiske Spisemærke frem.

 

Billede af mad anrettet på tallerkner
På tallerkenen: Brunede løg, svampe ketchup, ærte miso og sort hvidløg.

 

Billede af anrettet mad
Her ses bygotto med syltede græskar i de firkantede glas. Der var også svampeketchup med gulerødder og ærtemazarin med citrus med vanilje-cremefraiche.
HAR DU SPØRGSMÅL TIL ARTIKLEN?

Kontakt


Britt Johnsen
Britt Johnsen
bhjo@iba.dk
+45 41 39 37 43
Kommunikationschef