Samtlige deltagere bestod deres eksamen. Og en håndfuld har tilmed fået job i de virksomheder, hvor de har været i praktik. Så virksomhedskonsulent Mette Hegner kalder det en klokkeklar succes, nu hvor Job7 afslutter sit første hold af Bæredygtighedskoordinatorer.

Den festlige afslutning foregik med champagne og kransekage hos IBA Erhvervsakademi Kolding, som har stået for al teori på uddannelsen. Den praktiske del af uddannelsen er foregået i samarbejde med en række interesserede virksomheder.

Bæredygtighedskoordinatorer

Job7 har udviklet et opkvalificeringsprojekt for ledige akademikere. Her får de uddannelse, så de kan hjælpe virksomheder med at få udarbejdet ESG-rapportering og klimaregnskab.

I takt med at kravene til ESG-rapportering og klima­regnskab stiger og bliver efterspurgt af samarbejdspartnere, så stiger efterspørgslen på disse kompetencer.

I løbet af projektet opnår de ledige to akademifag – ESG-rapportering og Klimaregnskab. Forløbet varer i alt 10 uger. Undervejs arbejder deltagerne i 4 uger hos en casevirksomhed. Projektet gennemføres i samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding, som står for den teoretiske del af uddannelsen.

Foto af det første hold Bæredygtighedskoordinatorer
Det første hold af Bæredygtighedskoordinatorer blev fejret med diplomer og champagne hos IBA, hvor den teoretiske del af undervisningen er foregået.

 

– Det er gået over al forventning. Alle deltagere har gennemført uddannelsen med gode karakterer, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra praktikvirksomhederne, fortæller Mette Hegner.

Derfor er Job7 også ved at forberede et nyt hold, tilføjer kollegaen Connie Brinch:

– Vi begynder igen i det nye år. Og heldigvis er der flere virksomheder, som allerede står på venteliste for at tage imod en praktikant, siger hun.

Uddannelsen varer 10 uger og retter sig direkte mod ledige akademikere. Projektet er udviklet af Job7, som er et samarbejde mellem de 7 jobcentre i Trekantområdet.

Foto af Pernille Nygaard og René Krog Pedersen
– Som nyuddannet akademiker oplever jeg uddannelsen som et rigtig godt og relevant tilbud fra Jobcentret, siger Pernille Nygaard, som har været i praktik hos René Krog Pedersen, der ejer A10 Tæpper. De har aftalt at fortsætte makkerskabet i yderligere tre måneder.

 

Superrelevant og meningsfyldt

Ude i deres praktikvirksomheder har de nyuddannede Bæredygtighedskoordinatorer blandt andet hjulpet med klimaregnskaber og ESG-rapportering. Det er arbejdsopgaver, som er en afgørende del af den grønne dagsorden – og som fylder mere og mere ude hos både store og små virksomheder.

– Det har været helt vildt fedt at være med. Jeg synes, det har været både superrelevant og meningsfyldt, siger Pernille Nygaard fra Sdr. Omme, som har en bachelor i uddannelsesvidenskab og en nyerhvervet kandidat i pædagogik.

I løbet af uddannelsen som Bæredygtighedskoordinator har hun været i praktik hos A10 Tæpper i Kolding. Her er samarbejdet blevet forlænget med tre måneder, hvor hun kan arbejde videre med de ting, hun har taget hul på i løbet af uddannelsen.

– Undervisningen på IBA har været meget håndgribelig og praksisnær. Så jeg er glad for at kunne blive lidt længere hos A10, hvor jeg har tid til at gå endnu mere i dybden – og få en større erfaring i at arbejde med teorierne ude i virksomheden, siger Pernille.

Foto af Mette Hegner og Connie Brinch
Mette Hegner (til venstre) og Connie Brinch er tovholdere i projektet for Job7. De er allerede ved at forberede opstarten af hold 2.

 

Det har været en gevinst

Også indehaver René Krog Pedersen fra A10 Tæpper er fuldt ud tilfreds med forløbet. Bæredygtighed er en stor mundfuld i en travl hverdag, så forløbet med Pernille har sat mange tanker – og konkrete handlinger – i gang.

– For os har forløbet med Pernille været en gevinst. Vi arbejder bæredygtighed i forvejen, men har også travlt i det daglige. Sammen med Pernille er vi nået langt på nogle områder, som vi har lyst til at arbejde videre med, siger René.

HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Få mere information

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Karrieremøde & uddannelsesplan

Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for dit fag? Eller har du lyst til et brancheskifte, jobskifte eller en helt ny karriere?

Et uforpligtende karrieremøde kan være det rigtige for dig.

Læs mere om karrieremøde

Realkompetencevurdering mellem underviser og studerende på IBA

 

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Og er du interesseret i at komme i gang med en efteruddannelse på akademi- eller diplomniveau?

Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering (RKV).

Hør om dine muligheder for merit her

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Økonomisk tilskud til efteruddannelse

Mange har mulighed for at søge tilskud til deres efteruddannelse via OmstillingsfondenKompetencefondeStatens Voksen Uddannelsesstøtte og Tryghedspuljen.

Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger, så du ikke risikerer at overse muligheden

Læs mere om dine muligheder her

Karina Vesterager

 

Skræddersyede uddannelser til virksomheder

Få et specialdesignet uddannelsesforløb for hele virksomheden eller et uddannelsesforløb til den enkelte medarbejder.

Vi tilretter det, så det passer bedst muligt ind i jeres hverdag og jeres forudsætninger.

Få et stræddersyet forløb til jeres virksomhed

Billede af Morten Kier

 

Eksamensangst? Der er hjælp at hente

Du er ikke alene. Der er en del voksne studerende, som frygter eksamen.

Men der er hjælp at hente, og derfor hjælper Morten Kier studerende på efteruddannelserne med at overkomme angsten.

Læs mere om eksamensangst her
HAR DU SPØRGSMÅL TIL ARTIKLEN?

Kontakt


John Ahle Petersen
John Ahle Petersen
jape@iba.dk
+45 25 57 72 03
Journalist

Vil du ha´mere viden?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Interesser
*Feltet er påkrævet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra IBA Erhvervsakademi Kolding accepterer du, at vi indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om dig. Læs hvordan vi behandler dine oplysninger.
Jeg er ikke en robot

Billede af Christian Veng og kollega