Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning – retning:

Ejendomsmægler

Ved at læse fagkombinationen som ejendomsmægler opnår du titlen: Fleksibel akademiuddannelse inden for ejendomshandel. Der er således tale om et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb, hvor du ikke læser de obligatoriske fag på akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning.

 

Find din vej til at blive ejendomsmægler her
Gruppearbejde på efteruddannelse

For at blive ejendomsmægler skal du opfylde følgende krav

At uddanne dig som ejendomsmægler er en jobtitel eller jobfunktion – ikke en specifik uddannelse. For at opnå titlen som ejendomsmægler skal du have erhvervserfaring, relevant uddannelse og være registreret i ejendomsmæglerregisteret.

  1. Erhvervserfaring: Du skal have mindst 2 års relevant erhvervserfaring fra en boligmægler.
  2. Uddannelse: Du skal have gennemført en relevant uddannelse, der opfylder uddannelseskravet.
  3. Registrering: Du skal optages i ejendomsmæglerregisteret.
    Når du har fuldført den nødvendige uddannelse og opnået de 2 års relevante erhvervserfaring, mangler du kun én ting for officielt at kunne kalde dig ejendomsmægler og det er at blive registreret som ejendomsmægler i Erhvervsstyrelsens ejendomsmæglerregister. Det søger du om via Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

For at blive optaget på en relevant uddannelse, der kvalificerer dig til at blive ejendomsmægler, skal du have gennemført en ungdomsuddannelse. Dette kan være enten en erhvervsuddannelse (EUD) eller en gymnasial uddannelse.

Flere veje til at blive ejendomsmægler

For at gøre dit valg mere overskueligt, har vi opdelt vejen til at blive ejendomsmægler i fire hovedkategorier. Hvilken vej du skal vælge, afhænger af din erhvervserfaring og uddannelsesbaggrund.

1. Erhvervsuddannelse:
Hvis du har en erhvervsuddannelse (EUD fx. håndværker eller kontorassistent) – og ønsker at blive ejendomsmægler, kan du søge et trainee-job hos en ejendomsmægler samtidig med, at du starter på efteruddannelse.

  • Efteruddannelse
    Du kan læse til ejendomsmægler ved at tage akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning og vælge “Ejendomsmægler” som retning. Efteruddannelsen svarer til en kort videregående uddannelse og kan typisk gennemføres over 3 år på deltid, mens du har et trainee-job.
  • Erhvervserfaring
    Derudover skal du have et 2-årigt trainee-job hos en ejendomsmægler. Du kan starte på efteruddannelsen, før du har fundet og begyndt dit trainee-job.

2. Brancheerfaring:
Hvis du allerede arbejder i branchen (fx. advokatsekretær, bankrådgiver eller ejendomsadministrator), kan du søge et trainee-job hos en ejendomsmægler samtidig med, at du starter på efteruddannelse.

  • Efteruddannelse
    Du kan læse til ejendomsmægler ved at tage akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning og vælge “Ejendomsmægler” som retning. Efteruddannelsen svarer til en kort videregående uddannelse og kan typisk gennemføres over 3 år på deltid, mens du har et trainee-job.
  • Erhvervserfaring
    For at blive ejendomsmægler skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring fra et trainee-job hos en ejendomsmægler. Du kan også optjene noget af den praktiske erfaring gennem ansættelser, hvor du har udført kerneopgaver relateret til ejendomshandel, såsom advokatsekretær, bankrådgiver, ejendomsadministrator, sagsbehandler, formidler af udlejningsejendomme eller erhvervsmægler.
    Erhvervsstyrelsen vurderer, om din erhvervserfaring er relevant nok. Læs mere om Erhvervsstyrelsens vurdering af praktisk erhvervserfaring.

3. Videregående uddannelse på fuldtid:
Hvis du ønsker at læse en videregående uddannelse på fuldtid, så kan du her læse mere om fuldtidsuddannelserne til Finansøkonom og Finansbachelor.

4. Eksisterende videregående uddannelse:
Hvis du allerede har en videregående uddannelse (fx. Finansøkonom), så behøver du ikke starte helt forfra. Du kan bygge videre på din nuværende uddannelse.

  • Efteruddannelse
    Uanset hvilken uddannelse du har, skal du tage akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning og vælge “Ejendomsmægler” som retning. Denne efteruddannelse svarer til en kort videregående uddannelse og kan typisk gennemføres over 3 år på deltid.
    Hvis du på din videregående uddannelse har bestået fag, der ligner eller svarer til følgende, kan du muligvis få merit og slippe for at læse dem igen:

    • Erhvervsjura for ejendomsmæglere (minimum 10 ECTS-point)
    • Samfundsøkonomi i ejendomshandel (minimum 5 ECTS-point)
    • Markeds- og forretningsforståelse af ejendomsmæglerbranchen (minimum 5 ECTS-point).
      Den specifikke merit, du får, afhænger af din tidligere uddannelse. Du kan finde det fulde overblik over meritmuligheder eller kontakte en studievejleder for at få afklaret, hvad der gælder for dig.
  • Erhvervserfaring
    Derudover skal du have et 2-årigt trainee-job hos en ejendomsmægler. Du kan starte på efteruddannelsen, før du har fundet og begyndt dit trainee-job.
HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Få mere information

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Karrieremøde & uddannelsesplan

Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for dit fag? Eller har du lyst til et brancheskifte, jobskifte eller en helt ny karriere?

Et uforpligtende karrieremøde kan være det rigtige for dig.

Læs mere om karrieremøde

Realkompetencevurdering mellem underviser og studerende på IBA

 

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Og er du interesseret i at komme i gang med en efteruddannelse på akademi- eller diplomniveau?

Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering (RKV).

Hør om dine muligheder for merit her

Undervisningssituationer på efteruddannelserne på IBA

 

Økonomisk tilskud til efteruddannelse

Mange har mulighed for at søge tilskud til deres efteruddannelse via OmstillingsfondenKompetencefondeStatens Voksen Uddannelsesstøtte og Tryghedspuljen.

Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger, så du ikke risikerer at overse muligheden

Læs mere om dine muligheder her

Karina Vesterager

 

Skræddersyede uddannelser til virksomheder

Få et specialdesignet uddannelsesforløb for hele virksomheden eller et uddannelsesforløb til den enkelte medarbejder.

Vi tilretter det, så det passer bedst muligt ind i jeres hverdag og jeres forudsætninger.

Få et stræddersyet forløb til jeres virksomhed

Billede af Morten Kier

 

Eksamensangst? Der er hjælp at hente

Du er ikke alene. Der er en del voksne studerende, som frygter eksamen.

Men der er hjælp at hente, og derfor hjælper Morten Kier studerende på efteruddannelserne med at overkomme angsten.

Læs mere om eksamensangst her

Vil du ha´mere viden?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Interesser
*Feltet er påkrævet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbreve fra IBA Erhvervsakademi Kolding accepterer du, at vi indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om dig. Læs hvordan vi behandler dine oplysninger.
Jeg er ikke en robot

Billede af Christian Veng og kollega