Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning – retning:
Ejendomsmægler
Ved at læse fagkombinationen som ejendomsmægler opnår du titlen: Fleksibel akademiuddannelse inden for ejendomshandel. Der er således tale om et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb, hvor du ikke læser de obligatoriske fag på akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning.

For at blive ejendomsmægler skal du opfylde følgende krav
At uddanne dig som ejendomsmægler er en jobtitel eller jobfunktion – ikke en specifik uddannelse. For at opnå titlen som ejendomsmægler skal du have erhvervserfaring, relevant uddannelse og være registreret i ejendomsmæglerregisteret.
- Erhvervserfaring: Du skal have mindst 2 års relevant erhvervserfaring fra en boligmægler.
- Uddannelse: Du skal have gennemført en relevant uddannelse, der opfylder uddannelseskravet.
- Registrering: Du skal optages i ejendomsmæglerregisteret.
Når du har fuldført den nødvendige uddannelse og opnået de 2 års relevante erhvervserfaring, mangler du kun én ting for officielt at kunne kalde dig ejendomsmægler og det er at blive registreret som ejendomsmægler i Erhvervsstyrelsens ejendomsmæglerregister. Det søger du om via Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
For at blive optaget på en relevant uddannelse, der kvalificerer dig til at blive ejendomsmægler, skal du have gennemført en ungdomsuddannelse. Dette kan være enten en erhvervsuddannelse (EUD) eller en gymnasial uddannelse.
Flere veje til at blive ejendomsmægler
For at gøre dit valg mere overskueligt, har vi opdelt vejen til at blive ejendomsmægler i fire hovedkategorier. Hvilken vej du skal vælge, afhænger af din erhvervserfaring og uddannelsesbaggrund.
1. Erhvervsuddannelse:
Hvis du har en erhvervsuddannelse (EUD fx. håndværker eller kontorassistent) – og ønsker at blive ejendomsmægler, kan du søge et trainee-job hos en ejendomsmægler samtidig med, at du starter på efteruddannelse.
- Efteruddannelse
Du kan læse til ejendomsmægler ved at tage akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning og vælge “Ejendomsmægler” som retning. Efteruddannelsen svarer til en kort videregående uddannelse og kan typisk gennemføres over 3 år på deltid, mens du har et trainee-job. - Erhvervserfaring
Derudover skal du have et 2-årigt trainee-job hos en ejendomsmægler. Du kan starte på efteruddannelsen, før du har fundet og begyndt dit trainee-job.
2. Brancheerfaring:
Hvis du allerede arbejder i branchen (fx. advokatsekretær, bankrådgiver eller ejendomsadministrator), kan du søge et trainee-job hos en ejendomsmægler samtidig med, at du starter på efteruddannelse.
- Efteruddannelse
Du kan læse til ejendomsmægler ved at tage akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning og vælge “Ejendomsmægler” som retning. Efteruddannelsen svarer til en kort videregående uddannelse og kan typisk gennemføres over 3 år på deltid, mens du har et trainee-job. - Erhvervserfaring
For at blive ejendomsmægler skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring fra et trainee-job hos en ejendomsmægler. Du kan også optjene noget af den praktiske erfaring gennem ansættelser, hvor du har udført kerneopgaver relateret til ejendomshandel, såsom advokatsekretær, bankrådgiver, ejendomsadministrator, sagsbehandler, formidler af udlejningsejendomme eller erhvervsmægler.
Erhvervsstyrelsen vurderer, om din erhvervserfaring er relevant nok. Læs mere om Erhvervsstyrelsens vurdering af praktisk erhvervserfaring.
3. Videregående uddannelse på fuldtid:
Hvis du ønsker at læse en videregående uddannelse på fuldtid, så kan du her læse mere om fuldtidsuddannelserne til Finansøkonom og Finansbachelor.
4. Eksisterende videregående uddannelse:
Hvis du allerede har en videregående uddannelse (fx. Finansøkonom), så behøver du ikke starte helt forfra. Du kan bygge videre på din nuværende uddannelse.
- Efteruddannelse
Uanset hvilken uddannelse du har, skal du tage akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning og vælge “Ejendomsmægler” som retning. Denne efteruddannelse svarer til en kort videregående uddannelse og kan typisk gennemføres over 3 år på deltid.
Hvis du på din videregående uddannelse har bestået fag, der ligner eller svarer til følgende, kan du muligvis få merit og slippe for at læse dem igen:- Erhvervsjura for ejendomsmæglere (minimum 10 ECTS-point)
- Samfundsøkonomi i ejendomshandel (minimum 5 ECTS-point)
- Markeds- og forretningsforståelse af ejendomsmæglerbranchen (minimum 5 ECTS-point).
Den specifikke merit, du får, afhænger af din tidligere uddannelse. Du kan finde det fulde overblik over meritmuligheder eller kontakte en studievejleder for at få afklaret, hvad der gælder for dig.
- Erhvervserfaring
Derudover skal du have et 2-årigt trainee-job hos en ejendomsmægler. Du kan starte på efteruddannelsen, før du har fundet og begyndt dit trainee-job.
Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning – retning: Ejendomsmægler
Ved at læse fagkombinationen som ejendomsmægler opnås titlen: Fleksibel akademiuddannelse inden for ejendomshandel.
Der er således tale om et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb, hvor man ikke læser de obligatoriske fag på akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning.
Vil du ha´mere viden?