

46-årige Jesper Outzen er blevet fastansat underviser på efter- og videreuddannelsen på IBA Erhvervsakademi Kolding. Her er han bestemt ikke noget ubeskrevet blad, for han har i årevis været tilknyttet akademiet, samtidig med at han blandt andet har drevet sin egen virksomhed.
– Jeg elsker at undervise. Jeg elsker at tillære mig viden og så dele den viden med andre bagefter, fortæller han.
Det gælder også, når det kommer til hans hjertesygdom. Rigtig mange har nemlig mødt Jesper rundt omring i kongeriget, hvor han har optrådt med sit foredrag ”Tillykke med min sygdom”. Ofte er det sket i Hjerteforeningens regi.
Sagen er nemlig den, at Jesper Outzen i 2017 fik en blodprop. Det betyder, at han lige siden har været ”kronisk hjertepatient”.
– Den titel var jeg først ked af og sur over. Men kun i et halvt minut. For så kom jeg til at tænkte på, at man kun kan være kronisk syg, hvis man er i live. Det perspektiv ændrede alt for mig. Sagen er jo, at jeg har overlevet den mest dødelige sygdom i verden, fortæller Jesper.
Og når han rejser rundt og fortæller sin historie, så handler det præcis om det samme, som når han stiller sig til tavlen på IBA: Det handler om at dele sin viden med andre.
– Når jeg holder foredrag, så kan det potentielt redde menneskeliv. For det har jo betydning, hvis nogen går hjem fra mit foredrag og ændrer på nogle af de dårlige vaner, som vi godt ved rummer en risiko, siger Jesper.
CV’er er langt, så her den korte udgave: Oprindeligt er han uddannet tøjhandler i Tønder. Siden skiftede han kurs, blev uddannet multimediedesigner, og sammen med en kammerat åbnede han egen virksomhed, der gennem en årrække producerede nye hjemmesider og webbutikker.
Senere – efter en bacheloruddannelse som Medialog – blev han ansat som underviser hos IBC i Kolding. Herfra fulgte han med, da IBA blev en selvstændig enhed i 2013 og flyttede i egne bygninger.
I dag underviser han blandt andet i digital markedsføring, præsentationsteknik, digital mødeledelse og sociale medier.
Jesper bor med sin hustru og to børn lige udenfor Aller ved Christiansfeld, hvor familien også driver en jordbærplantage med 15.000 af de søde planter.