

I fredags drog IBA’s kantineleder Conni Juul Schou til prisuddeling i Politikens hus i København. Sammen med to fra andre køkkener i Kolding var Conni repræsentant for det frivillige projekt ”Food2030”. Projektet var indstillet til prisen som ”Årets Plantevækst køkken”.
Og sørme om ikke projektet pludselig blev råbt op på scenen.
– Der blev båret en kuvert ind, som først skulle rives op under stor spænding. Men op kom en seddel med vores navn på. Så vi vandt! Det var bare så skønt, fortæller Conni Juul Schou fra IBA’s køkken mandag morgen.
Hele fredag aften blev der udelukkende serveret retter lavet på planter, og Conni og co. mødte og hørte om en masse spændende projekter. Blandt andet iværksættere, som har fundet måder at produceret ost og mælk – uden at det kommer fra dyr.
– Efter sigende skulle Kolding være ét af de steder i landet, hvor vi spiser allermest kød. Men det er vi så småt ved at rokke ved med vores projekt. Og vi arbejder frem mod, at vi køkkener skal forsøge at produceret mad i hele uge 46 udelukkende baseret på planter, afslører Conni, som nu er vendt tilbage til Kolding med masser af inspiration og nye plantebaserede kogebøger.
IBA ønsker alle Kolding-køkkener, som er en del af projektet, stort tillykke med prisen.