For mange fungerer læring ekstra godt, når teori og praksis får lov at gå hånd i hånd. Det erfarer IBA-lektor Nikolaj Svensson ganske tydeligt, når IBA går sammen med en eksisterende virksomhed om at stille en opgave til de studerende.

Og det sker ganske ofte. Nikolaj underviser IBA’s markedsføringsøkonomer, og der er typisk tale om fem projekter per semester.

– Når vi arbejder med konkrete projekter, så oplever de studerende en større relevans. Og det er meget tydeligt, at studerende bliver motiverede af de projekter, vi laver i samarbejde med eksisterende virksomheder, siger Nikolaj Svensson.

 

Racerbil på IBA
Virksomhedsejer Tim M. Hansen viser sin racerbil frem på IBA for blandt andre Lisette Svendsen, (nummer fire fra venstre), som studerer til Markedsføringsøkonom. Hun elsker racerbiler og er glad for projektet.

 

Som underviser på uddannelsen Markedsføringsøkonom har han samarbejdet med mange forskellige virksomheder i vidt forskellige brancher. Han nævner eksempelvis restaurant Flammen og Autohuset Vestergaard.

Og på ét semester hjalp han endda med til at trille en racerbil ind i kantinen på IBA. Den brede bil kunne lige præcis komme gennem indgangen. Bilen var stillet til rådighed af Vamdrup-virksomheden Agile Automotive. Og det blev de studerendes opgave at analysere og komme med bud på, hvordan firmaet kan komme ind på udenlandske markeder med sin egenproducerede gaderacer.

 

Undervisning ved tavlen
Tim M. Hansen bruger først tid på at sætte de studerende helt grundig ind i, hvad det er for en virksomhed, han ejer, og hvilken opgave, der er brug for, at de kommende markedsføringsøkonomer skal give deres input til.

 

– Meget ofte samarbejder vi med virksomheder, der kommer fra vores eget nærområde her i Kolding Kommune, forklarer IBA-lektor Nikolaj Svensson.

Han glæder sig over, at så mange virksomheder er interesseret i at samarbejde, for det har stor betydning for de studerende, når deres teori møder den virkelige verden. Og underviseren forklarer, at for de studerende er de virkelighedsnære projekter også et kig ind den fremtid, der venter, når eksamen engang er i hus.

 

Stemningsbillede
Helt oprindeligt var det faktisk ingeniørstuderende fra DTU, som satte skub i drømmen om at lave en gaderacer hos Agile Automotive, så indehaver Tim M. Hansen har helt grundlæggende en positiv oplevelse af at gå i samarbejde med studiemiljøet for at få input.

 

– De får simpelthen en smagsprøve på, hvad deres uddannelse kan bruges til, når de er færdige.

Og ja – selvfølgelig er samarbejdet også en gevinst for de virksomheder, der deltager. For det kan være meget inspirerende at få indspark og faglige vurderinger fra unge markedsføringsøkonomer.

– Projektet ender med nogle brugbare løsninger. I nogle tilfælde kan de føres direkte ud i livet, hvis virksomheden ønsker det, siger Nikolaj.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ARTIKLEN?

Kontakt


John Ahle Petersen
John Ahle Petersen
jape@iba.dk
+45 25 57 72 03
Journalist