Dette er en ældre artikel. De personer, der er skrevet om, er nu kun nævnt med fornavne. Du kan derfor heller ikke længere se portrætbillederne, der tidligere indgik i artiklen.

Læs webudvikling og gå direkte i job efterfølgende!

Det budskabet har rigtig mange unge forstået, hvis man ser på antallet, som har søgt om optagelse på IBAs uddannelse som professionsbachelor i webudvikling. 37 af ansøgerne har de rette kvalifikationer og har i år fået et velkomstbrev fra IBA. Det er en fordobling fra året før.

To spor på webuddannelsen

Uddannelsen som webudvikler tager halvandet år, og den studerende vælger enten at gå helt i dybden med back-end programmering, eller at koncentrere sig om det mere frontend-mindede ”Formidling og design”.

Den høje beskæftigelse i branchen bliver bekræftet fra adskillige web-udviklingsfirmaer, som fortæller om stor travlhed, der kunne føre til stor vækst. Hvis altså firmaerne kunne få fat i de web-udviklere, de leder efter.

 

Hesehus skriger på webudviklere

Et af de firmaer er E-handelshuset Hesehus i Odense.

– Halvdelen af de medarbejdere, vi ansætter, er nyuddannede. For udviklingen inden for software går så stærkt, at vi er nødt til hele tiden at have medarbejdere, som kommer direkte fra skolen med den allernyeste viden, fortæller Mette, som er direktør for leverance og udvikling hos Hesehus.

Hun klapper derfor i hænderne over de mange nye studerende, som til august går i gang med uddannelsen som webudvikler på IBA.

Hun håber, at nogle af de færdiguddannede om halvandet år vil søge job hos Hesehus. Og måske allerede komme i praktik hos Hesehus i løbet af deres studie:

– Jeg har fornyligt besøgt IBA og er imponeret over undervisernes niveau og uddannelses indhold. Så vi håber, at IBA kan uddanne nogle af de front-end medarbejdere, som vi har så hårdt brug for. Manglen på kvalificeret arbejdskraft er det eneste, der begrænser vores vækst her i Hesehus.

 

Vaimo har konstant brug for nye webudviklere

Samme toner lyder fra en af hendes konkurrenter, det internationale udviklingsfirma, Vaimo, i Kolding:

– Hvis tendensen fortsætter, så har vi i årene fremover konstant brug for nye kolleger inden for både backend og frontend. Vi har svært ved at finde alle dem, vi skal bruge. Så jeg er ret sikker på, at der vil være job til dem, der uddanner sig, siger Technical Manager, Theis.

Også han var i juni på besøg hos IBA for at fortælle de studerende om branchens efterspørgsel.

– Det er unik, hvordan IBA har sammensat uddannelsen som webudvikler. De studerende kommer virkelig til at lære det, vi efterspørger, siger han.

 

IBAs webudviklere kommer i job

IBA Erhvervsakademi Koldings stigende popularitet på blandt andet uddannelsen som webudvikler, tillægger rektor Niels akademiets tætte samarbejde med erhvervslivet.

– Vi lærer af erhvervslivet, og virksomheder lærer af os. Det er dette samspil, der gør, at flere og flere af vores studerende går direkte i job, når de er færdiguddannede. Jobs – de selv er med til at skabe, når de viser virksomheder alt det, de kan bidrage med, siger rektor Niels.

Alle fuldtidsstuderende på IBA er i praktik som en vigtig del af deres uddannelse. Praktikken varer 3-5 måneder og foregår ofte på en dansk virksomhed, men kan også foregå i udlandet.

HAR DU SPØRGSMÅL TIL ARTIKLEN?

Kontakt


Britt Johnsen
Britt Johnsen
bhjo@iba.dk
+45 41 39 37 43
Kommunikationschef