

Når man spørger installatør Anders Koba Jensen fra Brabrand El Aut. Elinstallatør, hvad det vigtigste, han lærte på akademifaget Solceller, var, får man et svar, der illustrerer hans glæde ved sit fag:
– Det er, at der er mere i matchet mellem paneler og inverter, end man lige skulle tro. Man skal vide mere, end det man kan læse på databladet for at matche de rigtige produkter sammen, forklarer han.
Derudover peger han på, at viden om den gældende lovgivning også har været værdifuld at få.
– Ja, hvis det var en elinstallatør, og det var flere år siden, man blev uddannet, så ja. Og især, hvis man tænker, at man gerne vil have en forretning med en grøn profil. Men hvis man er nyere elinstallatør, så har man måske haft det meste på installatøruddannelsen.
Anders Koba Jensen peger også på, at hvis der kommer tilskud til solceller igen, ligesom der i øjeblikket er til varmepumper, så vil der nok også følge krav om uddannelse med:
– Ligesom man skal være VE-godkendt for at få tilskud til varmepumper, kunne man forestille sig noget lignende med solceller.
Akademifaget Solceller er en del af Akademiuddannelse i Energiteknologi, og det udbydes i samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding og Solar School Danmark.
Anders Koba Jensen er indehaver af Brabrand El Aut. Elinstallatør, hvor fire mand arbejder. Det er fire år siden, han stiftede virksomheden:
– Vi er en ny butik, men vi er en gammeldags forretning, fortæller han.
– Der er ingen opgaver, som vi siger nej til. Der er selvfølgelig nogen opgaver, der er så store, at vi ikke kan være med, ligesom det er svært at få en fod inden for hos offentlige kunder.
Hvorfor har du meldt dig til uddannelsen?
– Hvis Danmark skal nå sine klimamål i 2050, så tænker jeg, at der skal mere end ”windpower” til. Så skal der også bruges ”sunpower”.
– Og så vil jeg egentlige bare gerne arbejde med de grønne teknologier. Jeg synes, solceller er fagligt interessante, og jeg tror, at de bliver et nyt vækstområde, så der kan også være noget forretning i dem på sigt.
Vil du ha´mere viden?