

Måske skulle man få papir på det, man kan.
Sådan tænkte Mette Astrid Lundskov, som har flere års erfaring som ansvarlig for den daglige økonomistyring hos et større, fynsk tømrerfirma. Tanken slog hende, da Vestfyns Tømrerforretning A/S i Assens for få år siden tog fat på et generationsskifte og skulle have nye ejere.
– På det tidspunkt havde jeg kun papir på en merkonomuddannelse, der efterhånden lå mange år tilbage. Og den stod slet ikke mål med det store ansvar, jeg efterhånden havde opbygget i firmaet, fortæller 48-årige Mette Astrid Lundskov.
På diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab kommer du til at arbejde med faglige discipliner som regnskab, investering, finansiering og økonomi. Du lærer bl.a. at analysere virksomhedens økonomiske situation og vurdere såvel det interne som det eksterne regnskab i virksomheden.
Du får indblik i virksomhedens økonomiske drift, samt i de globale økonomiske forhold, der kan have betydning for virksomhedens udvikling og fremtid. Du opnår også teknikker til at vurdere finansielle muligheder og risici, så du kan foretage de mest fordelagtige investeringer.
Igennem praksisnære problemstillinger lærer du desuden, hvordan du skaber udvikling og motivation, samt gennemfører forandringer i organisationen med den rette kommunikation og ledelsesmetode.
Altså tog hun fat på en fuld diplomuddannelse i Økonomi og regnskab hos IBA Erhvervsakademi i Kolding. Efter tre færdiggjorte fag er de første 30 ETCS-point allerede hjemme. Senest har hun afsluttet Investering og finansiering.
– Det har været en virkelig god oplevelse for mig at få min uddannelse opdateret. Og undervejs har jeg selvfølgelig også lært en masse, som er helt nyt for mig, siger Mette.
Det omfatter også hendes seneste fag – Investering og finansiering. Det er ikke emner, hun normalt arbejder med hos Vestfyns Tømrerforretning A/S, hvor hun i dagligdagen har fokus på fakturering, bogføring og regnskab.
– Men det giver ekstra selvtillid at blive klædt på indenfor et nyt område. Og undervisningen har helt sikkert givet mig en bedre forståelse for, hvordan vi skal gribe det an, hvis firmaet på et tidspunkt skal investere overskuds-kapital – eller må en tur i banken, fordi der er brug for ekstra finansiering, fortæller Mette.
Hun roser blandt andet undervisningen på IBA for at være i øjenhøjde med deltagerne. I Investering og finansiering tog underviserne meget gerne afsæt i eksempler, som deltagerne havde med fra deres hverdag.
– Man kunne tydeligt mærke, at de to undervisere selv har deres hverdag ude i erhvervslivet. De ved, hvad der rører sig, siger Mette.
Næste opgave for hende bliver faget Strategisk ledelse og økonomistyring. Hun er tilmeldt det hold, som begynder til efteråret. Men selv om hun nu er langt i sin diplomuddannelse, har det lange forløb ikke været nogen dyr omgang for firmaet.
Faktisk tværtimod.
Hun har nemlig hentet langt den største del af finansieringen hos den kompetencefond, firmaet betaler til. Fonden betaler for to ugers efteruddannelse om året, og det har passet nogenlunde med antallet af studiedage per fag.
– Mit afsluttende projekt på diplomuddannelsen bliver også til gavn for firmaet. For selv om jeg ikke har valgt emne endnu, så tager jeg helt sikkert udgangspunkt i en konkret opgave, vi gerne vil have løst her i firmaet, fortæller Mette Astrid Lundskov.
Vil du ha´mere viden?