

– Du skal gribe de muligheder, du får. Nu følger jeg med i ”Løvens Hule” på tv, og det er meget sjældent, at deltagerne har fået succes, bare fordi de er heldige.
Sådan siger 24-årige Louise Vesterled, der har fulgt sit eget gode råd mange gange. Hun beskriver sig selv som et evighedsbatteri, når hun først involverer sig i noget, som har hendes interesse.
– Selv om jeg har travlt med andre ting, kan jeg godt finde på at sige ja til opgaver, der lyder spændende. Så må jeg bare sove lidt mindre i en periode, smiler hun.
Og hun havde faktisk travlt både med studie, familie og flytning, da hun fik tilbudt at hjælpe med et forskningsprojekt på IBA Erhvervsakademi Kolding.
På det tidspunkt var Louise i gang med at studere en professionsbachelor i International handel og markedsføring. Hendes underviser var Jon Ording Haug, som sammen med kollegaen Ivan Hassinggaard var gået i gang med et omfattende forskningsprojekt om unge og bæredygtighed.
– De havde brug for hjælp til deres research, og det kunne jeg slet ikke sige nej til. For det første brænder jeg for bæredygtighed, og for det andet ville jeg rigtig gerne arbejde sammen med to undervisere, der er så kompetente som Jon og Ivan, siger Louise.
I begyndelsen var der flere studerende, der frivilligt hjalp med den indledende research. Senere i processen blev Louise ansat i et regulært studiejob, hvor hun assisterede de to undervisere i deres forskningsprojekt. Hun roser de to undervisere for at give hende stort ansvar.
– De kunne se potentialet, og det skal de have tak for. Der var en gensidig respekt mellem os. Så vi arbejdede sammen som et team, selv om det selvfølgelig var deres projekt, siger Louise.
I sit arbejde blev hun blandt andet klogere på at indsamle data, finde relevante kontakter, lave videointerviews – og på den grundlæggende systematik, der er helt afgørende, når man arbejder med et forskningsprojekt.
– Senere var det rart at sidde til en jobsamtale og fortælle, at jeg havde været med til et større forskningsprojekt i løbet af uddannelsen. Og projektet gav mig helt sikkert en masse erfaring, som jeg har taget med videre i det job, jeg har i dag, siger Louise.
Hun er ansat hos Innos Tools i Kolding, hvor hun er marketingansvarlig og personlig assistent for direktøren. Lige nu arbejder hun med udbredelsen i hele Europa af en unik knæpudevogn, Kneel-It, der skåner kroppen, når man som håndværker har meget siddende arbejde.
– Det er en stor opgave. Og jeg er virkelig stolt over, at jeg har fået så ansvarsfuldt et job i en alder af bare 24 år, siger Louise Vesterled.
Undervisere på videregående uddannelsesinstitutioner skal løbende forske som en del af deres arbejde. Det gælder derfor også underviserne på IBA Erhvervsakademi Kolding. Ofte får de studerende tilbudt at hjælpe – frivilligt eller mod betaling – i projekterne.
Louise Vesterled bidrog til projektet ”Unge forbrugeres holdning til frivillig klimakompensation”, som Jon Ording Haug og Ivan Hassinggard har gennemført. Projektet er skrevet på engelsk og er siden offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Business Strategy and the Environment.
På eaviden.dk kan man læse mere om de forsknings- og udviklingsprojekter, som skrives på IBA og de øvrige danske erhvervsakademier.
Læs mere om professionsbacheloruddannelsen i International handel og markedsføring
Læs også om dygtige Louise, der har deltaget i næsten alt på IBA